22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Târgu Jiu şi-a avertizat subalternii să nu ia şpagă

Primarul din Târgu Jiu şi-a avertizat subalternii să nu ia şpagă

Angajaţii Primăriei Târgu Jiu şi în special cei ai Direcţiei de Publice de Protecţie Socială au fost avertizaţi de primarul Florin Cârciumaru să nu ia şpagă şi să organizeze corect concursurile pentru angajare de personal. La Direcţia Publică de Protecţie Socială Târgu Jiu vor avea loc pe 14 şi 15 aprilie concursuri de angajare pentru şapte posturi de funcţionari în cadrul instituţiei. Concurenţa este este foarte mare, pe cele şapte locuri candidând 100 de persoane, respectiv 14 pe loc. „Este o concurenţă foarte mare şi nu vrem să avem surprize la concurs. Eu mi-am făcut datoria şi le-am transmis să organizeze totul corect pentru a nu fi nici un fel de probleme când vor fi afişate rezultatele. Trebuie să fie angajaţi cei mai competenţi dintre candidaţi şi să nu se întâmple lucruri necurate“, a declarat Florin Cârciumaru.

Tentativă de mituire la adresa primarului

În ceea ce priveşte anchetele din ultima perioadă ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au vizat politicieni influenţi din PSD, Florin Cârciumaru a declarat că nu are nimic de ascuns, dar că nu exclude că ar putea intra în atenţia procurorilor anticorupţie.
„Nu ştiu din ce parte vin aceste verificări, dar justiţia trebuie să îşi facă datoria. Eu ştiu că în momentul acesta nu am nici un dosar penal, dar nu pot să ştiu dacă mâine nu o să mă trezesc cu o plângere de vreun fel. Am avut zeci de plângeri penale de când sunt primar, multe la legile fondului funciar“, a menţionat Cârciumaru. Anul trecut a existat o încercare de flagrant de luare de mită, cu o persoană care a mers în biroul edilului Florin Cârciumaru pentru a-i cere un loc de muncă. Primarului i-a fost înmânat un plic, dar acesta l-a refuzat. Nu se cunoaşte dacă tentativa de mituire a fost organizată de o instituţie specializată sau a fost o iniţiativă personală a cetăţeanului respectiv. „Sunt momente şi de acest fel în viaţa unei persoane cu funcţie de conducere“, a spus primarul Florin Cârciumaru despre tentativa de mituire din toamna anului trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS