10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcul Industrial Craiova funcţionează la capacitate maximă

Parcul Industrial Craiova funcţionează la capacitate maximă

http://www.youtube.com/watch?v=s3AwbogjW7Q

O nouă fabrică a fost deschisă, oficial, ieri, în Parcul Industrial Craiova. Este vorba despre MediaPharm, care produce mobilier pentru farmacii, societatea situându-se pe locul întâi pe ţară în acest domeniu. 20 de persoane au fost angajate în urma acestei investiţii de peste 500.000 de euro, completată şi de venirea turcilor de la ETI. În prezent, Parcul Industrial Craiova este ocupat complet.
Parcul Industrial Craiova are oficial, de ieri, o nouă firmă în incinta sa. Este vorba despre MediaPharm, care se ocupă de producţia mobilierului specializat pentru farmacii, atât în România, cât şi în Bulgaria. Firma este cea mai bună din România, iar în şase ani de activitate a onorat comenzile a peste 350 de famacii. „E un eveniment important pentru noi, ca firmă, şi pentru parcul industrial, în aceeaşi măsură. Am reuşit, cu sprijinul lor, să dezvoltăm această investiţie şi sper să o folosim cu succes în continuare. Ne ocupăm cu producţia de mobilier specializat pentru farmacii, la nivel naţional, şi de puţin timp şi în Bulgaria. Suntem de şase ani pe piaţa asta şi după cinci ani am reuşit să devenim cei mai buni din România“, a spus managerul firmei, Dorin Mihai.

Aproximativ 800 de locuri de muncă în Parcul Industrial

În urma deschiderii acestei firme au fost create 20 de locuri de muncă, un număr ce vine să completeze cele 770 deja existente în cadrul Parcului Industrial Craiova. „Suntem alături de cei care au investit în acest parc şi, de fiecare dată când se realizează un singur loc de muncă, este de salutat, cu atât mai mult cu cât în cazul de faţă avem de-a face cu circa 20 de locuri de muncă. De fapt, şi în economia românească, dar şi în economia ţărilor din UE, peste 50% din venitul naţional este adus de firmele cu până la cinci lucrători. Acestea sunt albinele societăţilor. (…) De aceea, această investiţie care a costat peste 500.000 de euro este de salutat şi iată că aceste locuri de muncă se adaugă la celelalte aproximativ 770“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa.
Deschiderea acestei fabrici a fost salutată şi de primarul comunei Gherceşti, Cornel Păpăroiu, pe raza căreia se află Parcul Industrial, de directorul instituţiei, Marin Nicoli, dar şi de vicepreşedintele CJ Dolj. Fabrica pune accent şi pe protecţia mediului şi este dotată cu un exhaustor profesional, care nu permite împrăştierea resturilor de la prelucrarea lemnului în atmosferă, ci le colectează printr-o tehnologie specială.

Cu turcii de la ETI s-a ocupat complet parcul industrial

În cadrul inaugurării, Ion Prioteasa a vorbit şi despre firma ETI Gida Sanayi ve Ticaret A.Ş., care va produce la Craiova biscuiţi şi produse de patiserie şi a cărei venire a ocupat complet Parcul Industrial. Totodată, preşedintele CJ a anunţat noi investiţii în Parcul Industrial Craiova II, care va fi construit tot în apropierea Aeroportului Craiova, pe o suprafaţă de 30 de hectare. „În acest moment, putem spune cu certitudine că firma ETI se aşază pe ultimul teren pe care îl aveam. Peste 30 de milioane de euro vor ajunge aici şi se vor crea peste 350 de locuri de muncă. Ne îndreptăm către celălalt parc industrial în acest moment, iar documentele sunt aduse la zi de către managerul parcului, Marin Nicoli. În curând, o să le avem pe toate şi o să salutăm prima firmă care se aşază în noul parc industrial. Până atunci, ne pregătim din nou de fonduri europene. Aşa cum am adus aici şapte milioane de euro pentru infrastructură, aşa vom aduce şi în celălalt parc, însă acolo mai mult, şi cu investiţii mai de substanţă“, a încheiat Prioteasa.
Lucrările pentru fabrica de biscuiţi care aparţine firmei ETI sunt preconizate să înceapă pe 14 aprilie şi vor viza, în primă fază, halele de producţie.

Bilanţul parcului industrial: 35 de firme, 770 de locuri de muncă

Pe 9 aprilie 2014, 35 de societăţi care au creat locuri de muncă se aflau în Parcul Industrial Craiova. Trei dintre aceste societăţi aparţin unor investitori străini. 770 de locuri de muncă au fost create, până la data amintită, în Parcul Industrial, iar valoarea investiţiilor finalizate şi în curs de realizare la această dată este de 13.678.676 de euro. 

Investiţii pentru 2014-2016

Investiţiile angajate de rezidenţii din Parcul Industrial Craiova pentru perioada 2014-2016 sunt trei: turcii de la ETI, SC Orange Steel SRL, care se vor ocupa cu fabricarea de construcţii metalice, şi SC Cam Vlarom SRL, ce va avea ca sector de activitatea comerţul cu amănuntul al cărnii şi al produselor din carne. Cele trei investiţii se ridică la suma de 30.053.000 de euro. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS