22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj4.000 de locuri pentru grupa mică la grădiniţele din Dolj

4.000 de locuri pentru grupa mică la grădiniţele din Dolj

Grădiniţele au început înscrierile pentru anul şcolar următor. Din 31 martie se depun cererile pentru preşcolarii care sunt deja în evidenţele unităţilor de învăţământ. Din 23 aprilie, sunt aşteptaţi şi părinţii care vor să-şi înscrie copiii pentru prima dată la grădiniţă.
La nivelul judeţului Dolj, numărul de locuri în grădiniţe nu a crescut faţă de anul trecut. Pentru grupa mică sunt 4.105 locuri disponibile preşcolarilor cu vârsta de trei ani. „Părinţii au de optat între grădiniţele cu program normal, care au 2.476 de locuri disponibile şi programul se termină la ora 12.00, şi grădiniţele cu program prelungit, unde sunt 1.629 de locuri disponibile“, a declarat inspectorul şcolar Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
În ceea ce priveşte celelalte grupe de vârstă, pentru grupa mijlocie au fost alocate 6.142 de locuri, iar pentru grupa mare – 6.358. Pentru a asigura transparenţa în procesul de înscrieri, unităţile de învăţământ trebuie să afişeze la avizier programul zilnic pentru depunerea cererilor, numărul de locuri disponibile, dar şi listele cu preşcolari acceptaţi, după cum recomandă Ministerul Educaţiei. Părinţii trebuie să aibă în vedere şi faptul că înscrierile pot continua şi după 1 august, numai dacă rămân locuri disponibile. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS