10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEchipa Ancodent ne asigură că vizita la stomatolog nu mai doare

Echipa Ancodent ne asigură că vizita la stomatolog nu mai doare

După o discuţie cu medicii de la Clinica de Stomatologie Ancodent, perspectiva unei vizite la dentist nu mai pare atât de sumbră. Teama de medicul stomatolog este cauzată, în mare parte, spun aceştia, de imaginea trecutului, când, din lipsa tehnicilor şi a informaţiei, tratamentele se făceau într-un mod mai brutal. Astăzi, însă, vizita la dentist nu mai doare.

Educarea pacienţilor este foarte importantă

Pacienţii încă sunt reticenţi şi încearcă să evite vizita la stomatolog, aşa că se întâmplă adesea să ajungă la medic târziu, făcând mai dificilă misiunea acestuia din urmă. În plus, există şi o lipsă de educaţie în domeniul igienei orale, astfel că mulţi neglijează lucruri esenţiale. De exemplu, schimbarea periuţei de dinţi periodic este foarte importantă, iar noile studii arată că periuţele vechi sunt unul dintre factorii care duc la apariţia parodontozei, din cauza bacteriilor care se strâng pe aceasta. O altă informaţie utilă este că periajul trebuie evitat timp de cel puţin o oră după ce consumăm fructe, deoarece acidul din fructe poate determina eroziuni ale smalţului dentar şi, prin periaj, efectul este mai nociv.
Medicii Ancodent scot în evidenţă şi importanţa îngrijirii dentiţiei temporare la copii, întrucât afecţiunile dentiţiei temporare, de la vârste începând cu trei ani, pot duce la afecţiuni ale dentiţiei permanente. O altă informaţie utilă este că, în cazul copiilor şi al tinerilor, un dinte căzut poate fi pus la loc dacă se păstrează în ser fiziologic sau în lapte şi se aduce la medicul stomatolog. Dacă pacientul se prezintă cu dintele în primele 15 minute, şansele de reuşită sunt de 90%.

Unele afecţiuni se pot trata într-o singură şedinţă

Echipa clinicii Ancodent conturează cu optimism tabloul domeniului în care activează. Specialiştii povestesc despre lucruri care evoluează repede şi fac posibilă desprinderea de era când mersul la medicul stomatolog era asociat cu durerea. Acum se insistă foarte mult pe utilizarea de tehnici moderne, atraumatice, adică pe minimizarea suferinţei pacienţilor. Datorită tehnicilor şi materialelor moderne, unele infecţii  ale dinţilor se pot trata acum şi într-o singură şedinţă, evitându-se extracţia dentară sau alte intervenţii chirurgicale.
În domeniul chirurgiei orale şi al implanturilor dentare, graţie tehnicilor moderne de anestezie, singura neplăcere a pacienţilor, în timpul intervenţiei, e aceea de a sta cu gura deschisă. Asta deoarece medicii Ancodent urmează ultimele tendinţe în tratarea pacienţilor pe partea de chirurgie orală. De la extracţia complicată, la tratamentul parodontozei sau implantul dentar, aceştia fac tot posibilul ca dintele şi osul să fie cât mai puţin afectate. Cel mai indicat, spun specialiştii de la Ancodent, este ca medicul să folosească material recoltat de la pacienţi, deoarece este integrat mai uşor şi, în plus, studiile legate de oase, membrane şi alte materiale artificiale existente pe piaţă sunt relativ recente, astfel că nu se poate spune că au trecut testul timpului.  

Trebuie să înţelegem cât de importantă este vizita la medic
 
Boala parodontală, care presupune o „colonizare“ cu bacterii a sistemului de susţinere a dinţilor (parodonţiu), este una dintre cele mai întâlnite afecţiuni. Ţinând cont de natura acesteia, tratamentul implică, în principal, curăţarea ţesuturilor. Specialiştii de la Ancodent atenţionează că, deşi pe piaţă există o mulţime de vaccinuri şi geluri despre care se spune că stopează sau vindecă această boală, lucrurile nu stau tocmai aşa. În primul rând, pacienţii trebuie să fie conştienţi de faptul că parodontoza se vindecă foarte greu. De cele mai multe ori, tratamentul stopează, cel mult, evoluţia sa. Nu există o recuperare completă, însă medicii pot îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor şi le pot reda zâmbetul. Pentru aceasta, însă, un factor de luat în calcul este şi prezentarea la medic cât mai devreme.
Tehnici moderne sunt aplicate de echipa clinicii şi în cazul implantului dentar. Lipsa unuia sau a mai multor dinţi poate aduce prejudicii foarte mari unei persoane, astfel că s-a reuşit, în ultimii ani, dezvoltarea de tehnici avansate pentru a le oferi pacienţilor soluţii cât mai bune. Tehnica implantului dentar reduce la minimum suferinţa pacientului.
 Echipa Ancodent a colaborat intens, în ultima perioadă, cu un medic din Capitală, pentru a se perfecţiona în tehnicile minim invazive pentru câştigarea osului, necesar pentru implant. Întrucât osul pacientului se integrează mai uşor decât cel artificial, specialiştii clinicii lucrează, pe cât posibil, cu osul acestuia. În plus, pentru a creşte durata de viaţă a implantului, echipa Ancodent realizează un implant în două etape. În primă fază, se inserează implantul şi se aşteaptă integrarea sa în os timp de patru până la opt luni. În acest timp, se pot face restaurări dentare provizorii (se montează un dinte temporar), iar după această perioadă necesară pentru ca osul să accepte implantul are loc reconstrucţia protetică – adică se montează dintele. Durata de viaţă a unui implant este de aproximativ 20 de ani. Medicii atenţionează că există cazuri în care trebuie înlocuit sau sunt necesare intervenţii pentru prelungirea vieţii acestuia. De aceea, este important ca pacienţii să îi facă o vizită medicului o dată la şase luni sau măcar o dată pe an.

Costuri mici comparativ cu alte oraşe

Principala investiţie a echipei Ancodent este investiţia în pacient – materialele, aparatura, pregătirea medicilor sunt dovezi în acest sens. De exemplu, numai anul trecut specialiştii Ancodent au participat la nu mai puţin de opt cursuri de autoperfecţionare.
În ciuda tuturor investiţiilor, medicii clinicii reuşesc să menţină costurile cât mai reduse, fiind conştienţi de faptul că în Craiova nu există putere financiară foarte mare. Aşadar, comparativ cu alte oraşe mari din ţară, şi chiar cu alte cabinete din oraşul nostru, preţurile sunt mult mai accesibile.
Vă puteţi convinge singuri printr-o vizită la clinică.

Clinica Ancodent

Str. Alexandru Macedonski Nr. 38, Craiova
Tel/fax: 0251 417 413
Tel. mobil: 0769 088 001
E-mail: [email protected]
Programările se fac în prealabil la unul dintre numerele
de telefon menţionate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS