0.6 C
Craiova
sâmbătă, 29 februarie, 2020
Acasă Local Baronul Duicu şi comisarul Ponea, în arest pentru fapte de corupţie

Baronul Duicu şi comisarul Ponea, în arest pentru fapte de corupţie

-

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis, vineri dimineaţă, propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, urmărit penal pentru trafic de influență, cumpărare de influență, instigare la dare de mită şi la abuz în serviciu, două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii pentru obţinerea de foloase necuvenite, dar şi pentru permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității cu scopul de a obține foloase necuvenite. Magistraţii bucureşteni au emis mandate de arestare preventivă şi pe numele comisarului-şef Ştefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi, acuzat de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, dar şi pentru omul de afaceri Constantin Popescu, cercetat pentru folosirea influenței și autorității cu scopul de a obține foloase necuvenite. Alături de cei trei inculpaţi, sunt cercetaţi în stare de libertate pentru fapte de corupţie Adrian Bidilici şi Andreea Loredana Mijache, care deţin două televiziuni în Drobeta Turnu Severin, Doina Borugă, manager al Spitalului de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, Daniela Delia Popescu, director al Direcţiei economice din cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi, Valentina Drăghia, administrator al unei societăți comerciale, Elisabeta Zenovia Rolea, director la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Mehedinţi, Grigoriţa Feraru, funcţionar la CAS Mehedinţi şi Ştefan Ladislau Mednyasky.
Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, Curtea Supremă urmând să judece recursul formulat de avocaţii celor trei inculpaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

Narcis Stoian este noul șef la DSP Gorj

Narcis Stoian a fost numit director interimar al Direcției de Sănătate Publică Gorj. Acesta a înlocuit-o în funcție pe Carmen Ivanov, destituită...