7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPercheziţii la instituţii publice şi firme din Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Orşova - UPDATE

Percheziţii la instituţii publice şi firme din Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Orşova – UPDATE

\n

UPDATE (11:02) Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au precizat pentru GdS că la sediul instituţiei din Bucureşti urmează să fie duşi aproximativ 20 de suspecţi, iar după audierea acestora, cel mai probabil în cursul după-amiezii, procurorii vor oferi mai multe informaţii despre acest caz.


UPDATE (10:11) Mai multe maşini cu membri ai trupelor speciale şi de la Jandarmerie au ajuns şi la sediul Primăriei Drobeta Turnu Severin, unde sunt verificate documente. Vizat de această percheziţie este primarul municipiului, Constantin Gherghe, dar şi mai mulți funcţionari din cadrul instituţiei. Anchetatorii suspectează că în perioada 2012, 2013 şi ianuarie 2014 s-au încheiat mai multe contracte publice care au ridicat semne de întrebare în ceea ce priveşte legalitatea. Mascaţii au rămas la uşa biroului primarului, secretarul instituţiei precizând că edilul se află într-o şedinţă cu autorităţile statului.


UPDATE (9:45) Printre instituţiile vizate de percheziţiile efectuate în această dimineaţă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) se numără Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi, instituţie condusă de Adrian Duicu, Primăria Orşova, dar şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Mehedinţi. Potrivit Digi24.ro, alături de şeful CJ, şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Constantin Ponea, ar fi contribuit la facilitarea de contracte în mod nelegal pentru a primi sume în beneficiu propriu.

Se pare că percheziţiile din Craiova o vizează pe soţia şefului IPJ Mehedinţi, Elisabeta Ponea, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.


(8:45) Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează în această dimineaţă peste 20 de percheziţii în municipiile Craiova, Orşova şi Drobeta Turnu Severin, vizate fiind sedii ale unor instituţii publice şi ale unor societăți comerciale. Potrivit unui comunicat al DNA, cercetările sunt efectuate într-o cauză care vizează „suspiciunea săvârșirii, în perioada 2012-2013 şi în luna ianuarie 2014, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, de către funcţionari publici cu funcţii de conducere în plan local”. În acest moment, în cauză se efectuează urmărirea penală prin raportare strict la fapte, nefiind începută urmărirea penală faţă de vreo persoană, a mai precizat DNA.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că printre instituţiile publice vizate se află şi Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi, instituţie condusă de Adrian Duicu (PSD). De asemenea, sursele citate au spus că au loc percheziţii şi la sediul unei firme care furnizează serviciile de salubrizare şi apă-canal din Orşova, şi care aparţine preşedintelui PSD Orşova, Constantin Popescu, al cărui fiu, Valentin Popescu, director al DGASPC Mehedinţi, îl are ca naş pe Duicu. În acest dosar ar fi vizate şi mai mute firme de construcţii din Drobeta Turnu Severin care au contracte cu instituţii publice locale, dar şi cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), au mai arătat sursele judiciare.

Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, a precizat DNA.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS