12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Profesorii de religie s-au reunit la Mănăstirea Hurezi

Vâlcea: Profesorii de religie s-au reunit la Mănăstirea Hurezi

\n

Cercurile pedagogice ale profesorilor de religie vâlceni s-au reunit ieri, la Mănăstirea Hurezi. Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Râmnicului, activitatea a debutat cu un pelerinaj la ctitoriile brâncoveneşti din Eparhia Râmnicului, intitulat sugestiv „Pe urmele Sfinţilor Martiri Brâncoveni”.

În cadrul pelerinajului au fost vizitate Mănăstirile Dintr-un Lemn, Surupatele, Govora, Bistriţa și biserica din peştera din apropierea Mănăstirii Bistriţa.

În deschiderea întrunirii de la Mănăstirea Hurezi Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat în biserica așezământului monahal o slujbă de Te Deum.

Manifestarea a fost organizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, Arhiepiscopia Râmnicului, Seminarul Teologic Ortodox Liceal „Sfântul Ierarh Nicolae” din Municipiul Râmnicu Vâlcea şi Şcoala Gimnazială Nr. 4 din Râmnicu Vâlcea.

Evenimentul se încadrează în seria manifestărilor dedicate Anului omagial euharistic şi a Anului comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS