20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAsociaţia de Oncologie "Sfânta Ana" din Târgu Jiu a aderat la Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer

Asociaţia de Oncologie „Sfânta Ana” din Târgu Jiu a aderat la Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer

Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana” din Târgu Jiu a aderat la structurile Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), după ce, în perioada 28-30 martie, reprezentanţii asociaţiei gorjene au participat, la Braşov, la Adunarea Generală a Federaţiei informează adevarul.ro. „Asociaţia Română de Oncologie ‘Sfânta Ana’ devine, prin aderarea la FABC, membră a Alianţei Pacienţilor Cronici din România, for care promovează şi protejează interesele comune ale pacienţilor suferinzi de afecţiuni cronice şi asigură integrarea socio-profesională a acestora, în condiţiile legii”, a spus Bogdana Costoiu, preşedintele asociaţiei.

Înfiinţată în anul 2011, Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana” a desfăşurat, până în prezent, o intensă activitate de acordare de servicii medicale gratuite cu ajutorul medicilor voluntari de la Institutul Oncologic Bucureşti, Institutul Clinic Fundeni şi Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan”. Odată cu aderarea la FABC, Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana” va începe în mod organizat activitatea de lobby şi advocacy pentru promovarea, respectarea şi garantarea drepturilor pacienţilor cu cancer, implementarea măsurilor necesare pentru reducerea impactului acestei maladii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS