22.3 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCondamnat pentru uciderea colegului de bancă

Condamnat pentru uciderea colegului de bancă

Un elev din Filiaşi, acuzat că şi-a lovit colegul de bancă şi i-a provocat moartea, a fost condamnat definitiv la doi ani şi jumătate de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Alexandru Ionuţ Popescu, elev în clasa a VII-a F din cadrul Şcolii cu clasele I-VIII din Filiaşi, a decedat în seara zilei de 15 mai 2012, la spitalul din localitate, la aproximativ două ore după ce fusese adus de la şcoală cu o ambulanţă.
Procurorii doljeni au stabilit că, pe 15 mai 2012, la ora 16.20, în pauza de după ora de religie, Alexandru şi colegul său de bancă, Iulian G., s-au luat la bătaie, în clasă. După ce s-au lovit reciproc cu pumnii, Iulian l-a lovit pe Alexandru cu podul palmei în piept, în zona inimii, lovitura fiindu-i fatală lui Alexandru. „După primirea acestei lovituri, P.A.I. s-a întors cu faţa spre uşa clasei şi a făcut doi paşi cu intenţia de a ieşi pe coridor. După parcurgerea unei distanţe de circa 1,5 metri, victima şi-a pierdut echilibrul şi a căzut prin uşa deschisă, pe coridor. În cădere, acesta s-a lovit de colţul unui dulap aflat în imediata vecinătate a uşii de la intrarea în clasă“, au consemnat anchetatorii în rechizitoriu.
După aceea, Alexandru a fost transportat la Spitalul din Filiaşi cu o ambulanţă, însă medicii nu au reuşit să-i salveze viaţa. Ulterior, medicii legişti din Craiova au stabilit că Alexandru a murit din cauza unui stop cardio-respirator provocat de un traumatism toraco-abdominal, mai exact de o lovitură puternică primită de elevul de 14 ani în zona pieptului. A urmat o expertiză medico-legală făcută de medicii legişti de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Bucureşti, în urma căreia s-a stabilit că între lovitura primită de Alexandru şi moartea sa a existat o legătură indirectă, iar „decesul victimei a fost condiţionat şi de o serie de afecţiuni medicale preexistente“, au mai explicat procurorii doljeni. După finalizarea cercetărilor, pe 25 iunie, anul trecut, procurorii doljeni au dispus trimiterea în judecată a minorului Iulian G., care a fost condamnat în noiembrie pentru loviri cauzatoare de moarte. Tribunalul Dolj l-a condamnat pe elev la doi ani şi jumătate de închisoare cu suspendare şi a dispus ca părinţii săi să achite familiei Popescu 20.000 de lei drept despăgubiri civile şi 40.000 de lei daune morale. Avocatul minorului condamnat a făcut apel împotriva hotărârii instanţei, care a fost însă respins de Curtea de Apel Craiova la jumătatea lunii martie. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS