15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalElevul bătăuş de la Liceul „Traian Vuia“ a fost exmatriculat

Elevul bătăuş de la Liceul „Traian Vuia“ a fost exmatriculat

http://www.youtube.com/watch?v=4ngjt27N9eM

Elevul de clasa a XII-a, care l-a mutilat pe colegul său de clasa a XI-a, a fost exmatriculat prin decizia Consiliului Profesoral întrunit ieri. Prin această măsură, liceanul nu se mai poate înscrie la altă unitate de învăţământ din Craiova în acest an şcolar, iar din toamnă nu mai are dreptul să-şi depună dosarul la Liceul „Traian Vuia“. În cazul acestui incident a apărut însă al treilea licean care a fost sancţionat pentru că a instigat la violenţă.

Managerul Liceului „Traian Vuia“ din Craiova, Mihai Harosa, a explicat ieri cum s-a derulat incidentul de luni, în urma căruia un elev de clasa a XI-a a ajuns cu salvarea la spital, având maxilarul rupt. „Evenimentul în sine a însemnat implicarea a trei dintre elevii noştri cu atitudini şi culpe diferite. Incidentul a fost precedat de dispute între victimă şi alt coleg al său de la clasa a XI-a, M.D. Între cei doi au intervenit şi alţi colegi, iar C. I., de la clasa a XII-a H, a avut un gest inadecvat şi nepotrivit calităţii de elev al şcolii noastre, lovindu-l din spate pe A.B., din clasa a XI-a“, a declarat directorul şcolii. Mihai Harosa a mai precizat că agresorul nu a fost identificat luni, ci în ziua următoare, un rol important avându-l şi camerele de supraveghere video. „Evenimentul a avut loc chiar în clădirea centrală a instituţiei, la parter, spre uşa de ieşire a elevilor. S-a petrecut chiar la mică distanţă de camera de monitorizare video. Luni am pus la dispoziţia poliţiştilor înregistrarea video cel puţin cu intervalul respectiv în care a avut loc agresiunea“, a mai declarat managerul liceului.

Nici un profesor în momentul incidentului

Potrivit declaraţiilor directorului, în momentul incidentului, pe coridorul respectiv nu a fost prezent nici un profesor de serviciu. „Profesori de serviciu avem tot timpul. Pe coridorul respectiv, la acel moment nu a fost nici un profesor pentru că este un singur profesor de serviciu în corpul A şi alt profesor de serviciu în corpul B. Clădirea având trei niveluri, profesorul de serviciu nu se afla în acel moment la locul incidentului“, a mai subliniat Mihai Harosa. Cazul a fost însă discutat în Consiliul Profesoral, întrunit ieri, şi s-au luat decizii.
„În cazul elevului agresor a fost dispusă măsura exmatriculării fără drept de reînscriere în anul şcolar următor în instituţia noastră de învăţământ, iar în cazul elevului cu care victima a avut dispute anterior, M.D., care şi-a asumat un rol nefast în desfăşurarea evenimentului, am dispus sancţionarea sa cu diminuarea notei la purtare cu patru puncte pentru acest semestru“, a declarat directorul liceului. Conducerea unităţii de învăţământ a precizat că elevul agresor de la clasa a XII-a era cunoscut ca având un comportament violent în şcoală. După primul semestru al anului şcolar anterior a mai fost transferat la altă clasă tot pentru probleme de comportament. În urma agresiunii de luni, colegul său, A.B., din clasa a XI-a, va fi supus unei intervenţii chirurgicale care presupune implantarea unor plăcuţe metalice pentru refacerea maxilarului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS