10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSchimbări la vârful Finanţelor Mehedinţi

Schimbări la vârful Finanţelor Mehedinţi

Violeta Crăciun, şefa adjunctă de la Colectare Contribuabili Mijlocii din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mehedinţi, a fost detaşată ieri la Direcţia Regională a Finanţelor Publice Braşov, urmând să ocupe în următoarele şase luni funcţia de şef al Biroului Vamal Alba. Violeta Crăciun este cercetată într-un dosar de evaziune fiscală, acesta fiind motivul pentru care nu şi-a mai putut continua activitatea în Mehedinţi.
Pe 5 iunie 2013, Violeta Crăciun, pe atunci director executiv al Finanţelor Publice Mehedinţi, a fost adusă la sediul DIICOT Craiova pentru audieri într-un dosar de evaziune fiscală de 2,2 milioane de euro.
Directorul general al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mehedinţi, Cosmin Durac (foto), a declarat că se doreşte îndepărtarea sa forţată din funcţie. Directorul Finanţelor din Mehedinţi susţine că presiunile asupra sa au luat amploare după descinderile pe care le-a condus săptămână trecută la Strehaia, unde mai mulţi cetăţeni de etnie romă au fost executaţi silit.
„Faptul că aceste grupuri de interese folosesc în lupta pe care o duc împotriva mea şi politicieni cu interese clare este foarte grav. Politicienii ar trebui să găsească soluţii pentru crearea locurilor de muncă şi dezvoltarea economiei judeţului, nu să se transforme în organ de presiune şi intimidare cu scopul clar de a-i reduce la tăcere pe cei care se opun neregulilor. Îi anunţ public însă că nu sunt omul care să renunţe şi să cedeze acestor presiuni. S-a tot vorbit în ultima perioadă de o posibilă detaşare a mea în alt judeţ şi aducerea altcuiva la conducerea AJFP Mehedinţi. Eu sunt în concediu, dar nu am cunoştinţă de aşa ceva. De altfel, nici nu cred într-un astfel de scenariu. De ce ar încerca cineva să mă detaşeze la câteva zile de la descinderile de la Strehaia? Mai degrabă cred că este vorba de o detaşare pentru şefa adjunctă de la Contribuabili Mijlocii ridicată anul trecut de DIICOT, care, într-adevăr, trebuia mutată conform legii“, a declarat Cosmin Durac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS