16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSăptămâna teatrului la „Colibri“

Săptămâna teatrului la „Colibri“

http://www.youtube.com/watch?v=rlH0XM8u3fw

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ din Craiova organizează în perioda 20-27 martie, manifestarea „Săptămâna Teatrului“ cu prilejul celor trei mari sărbători: Ziua Internațională a Teatrului pentru copii și tineret (20 martie), Ziua Internaţională a Marionetiștilor și Păpușarilor (21 martie) și Ziua Mondială a Teatrului (27 martie). Seria evenimentelor va fi deschisă joi, 20 martie, de la ora 18.00, cu vernisajul unei expoziţii de scenografie, prima de acest gen găzduită de teatrul de păpuşi craiovean, „Lumi şi eroi“. Cei care vor pătrunde în lumea poveştilor vor avea ocazia să admire creaţii teatrale contemporane pentru copii, îndemânarea unor iscusiţi artişti păpuşari din Serbia, păpuşi, costume, schiţe şi fotografii, dovada vie a producţiilor dramatice, inspirate din literatura pentru copii, basme şi moşteniri folclorice de pretutindeni.
Nu vor lipsi din programul manifestărilor spectacolul „Atelierele Fabricii de Poveşti ElectroColibri“ (joi, 20 martie, de la ora 19.00), premiata reprezentaţie „Prinţul Broască“ (vineri, 21 martie, ora 10.00), spectacolul în premieră „Ursul păcălit de vulpe“ (sâmbătă, 22 martie, ora 18.00), dar şi repetiţiile cu public la premiera din aprilie a Teatrului „Colibri“ – „Eu sunt Shakespeare“.
În aceeaşi perioadă cu desfăşurarea Săptămânii teatrului vor începe înscrierile pentru atelierele de creaţie: „ABC“, „Exerciţii – poezii pentru cei mai mici copii“, „Primul pas pe scenă“, „Jocul de-a joaca“, „Să cântăm şi să dansăm“, „Ucenicul păpuşar“, care se vor desfăşura în perioada 1 aprilie – 15 iunie.
„Teatrul, cheia care deschide uşa propriei imaginaţii“, după cum notează scriitorul, actorul şi regizorul John Kani în mesajul care va fi citit pe toate scenele lumii cu ocazia Zilei Internaţionale a Teatrului pentru Copii şi Tineret, celebrată pe 20 martie, aduce cu fiecare reprezentaţie magia, ajutând să se împlinească chiar şi cele mai îndrăzneţe visuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS