30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Conferinţe duhovniceşti în Postul Paştelui, la Biserica Harşu

Craiova: Conferinţe duhovniceşti în Postul Paştelui, la Biserica Harşu

Biserica „Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana” din Craiova organizează în perioada Postului Sfintelor Paşti o serie de conferinţe duhovniceşti, sub genericul „Serile Harşu”.

Prima întâlnire a avut loc vineri, 6 martie, şi l-a avut ca invitat pe diac. Ioniţă Apostolache, inspector la Biroul pentru învăţământ, activităţi cu tineretul şi catehizare din cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, care a conferenţiat pe tema “Nevoinţă şi pocăinţă la Sfântul Efrem Sirul”.

Vineri, 13 martie, invitat la eveniment este pr.lect.univ.dr. Adrian Boldişor, urmat, săptămâna viitoare, de părintele ieromonah Grigorie Sandu, de la Mănăstirea “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Prisaca.

Întâlnirile vor continua în fiecare săptămână, fiind programate în fiecare vineri, după Taina Sfântului Maslu, în mijlocul parohienilor urmând să fie prezent câte un invitat special care va dezbate teme de interes duhovnicesc.
Pe lista invitaţilor se află preoti, profesori, precum şi cunoscuţi oameni de cultură din Craiova şi din ţară. De asemenea, temele alese vor fi completate de discuţii libere şi răspunsuri la întrebările credincioşilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS