22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO familie din Dolj cere ajutorul autorităţilor

O familie din Dolj cere ajutorul autorităţilor

http://www.youtube.com/watch?v=xgVG0HZTBcQ

\n

O familie din satul Bujor, comuna doljeană Vârvoru de Jos, cere cu disperare ajutorul autorităţilor locale şi judeţene prin intermediul GdS. „Suntem la limita disperării. Vă cerem cu umilinţă ajutor. Suntem izolaţi complet de strada principală. Firele de curent sunt la distanţă de aproximativ zece centimetri unele de altele şi riscăm în orice moment să luăm foc. Am cerut ajutor primarului şi ne spune să ne descurcăm cum putem, că nu sunt fonduri pentru a reconstrui podul. Vă rog, în numele celor cinci familii izolate, ajutaţi-ne”, ne-a scris Alina Isac. Contactată telefonic, ea a precizat că ploile căzute în ultimele zile au rupt podul improvizat de tatăl ei, construcţie care făcea legătura între mai multe case. „Dacă avem nevoie de ambulanţă, de pompieri, nu pot să intre. Dar ce vorbesc eu de maşini, nici pe jos nu poţi merge. Noi trecem prin curţile vecinilor ca să ajungem la casa noastră. De 13 ani, tatăl meu repară acest pod”, a declarat Alina Isac.

Primarul din Vârvoru de Jos a precizat că ştia de această problemă şi că s-a ocupat de rezolvarea ei. „Sunt două parcuri fotovoltaice pe raza comunei Radovan, iar ploaia risca să le acopere. Aşa că cei de acolo au luat două buldozere şi au creat şanţuri care să ducă apa către tuburile de scurgere de sub drumul naţional. Apa a venit în cantitate mare către satul Bujor şi a inundat toată valea. Am transmis un raport atât către prefectură şi Consiliul Judeţean, cât şi către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. În legătură cu stâlpii de electricitate nu pot să-i ajut pentru că sunt ai CEZ-ului”, a declarat primarul Nicu Tabacu.  

Prefectul de Dolj, Marius Deca, a precizat că situaţia prezentată de locuitorii din satul Bujor era valabilă ieri şi că azi apele s-au retras. „Acum se poate trece cu piciorul. Situaţia stă în felul următor. Angajaţii celor două parcuri fotovoltaice din comuna Radovan, fără să anunţe pe nimeni, au desfundat gurile de la canalizarea înfundată gândind probabil că apa nu va crea pagube, deoarece parcurile sunt la o distanţă de circa 2,5 kilometri de locuinţe. Am luat legătura atât cu primarul, cât şi cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Dar vă spun că acum se poate circula cu piciorul”, a spus prefectul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS