10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă o amânare în dosarul „Patria Imobiliare“

Încă o amânare în dosarul „Patria Imobiliare“

Magistrații Curții de Apel Craiova au amânat, ieri, luarea unei hotărâri în dosarul în care Costinel Silviu Diculescu, reprezentantul agenției „Patria Imobiliare“, a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru înșelăciune cu consecințe deosebit de grave.
Costinel Silviu Diculescu, soţia sa, Lia Roxana Diculescu, şi cântăreţul Nelu Anca, au fost trimişi în judecată de procurorii DIIOCT în aprilie 2012, toţi fiind acuzaţi de constituirea unui grup în vederea săvârşirii de infracţiuni şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Conform rechizitoriului întocmit de anchetatori, în perioada 2007 – 2011, în calitatea sa de reprezentant al agenţiei Patria Imobiliare din Craiova, agenţie administrată de soţia sa, Costinel Diculescu a întocmit mai multe antecontracte de vânzare-cumpărare cu mai multe persoane, cărora le-a promis construcţia unor case în comuna Malu Mare, dar şi vânzarea imobilelor şi terenurilor prin intermediul agenţiei Patria Imobiliare. Potrivit anchetatorilor, după ce a încasat însă banii, Silviu Diculescu „a refuzat să încheie contracte de vânzare-cumpărare în formă autentică“.
În aprilie 2013, cei trei inculpaţi au condamnaţi de judecătorii de la Tribunalul Dolj. Costinel Diculescu a primit şapte ani de închisoare cu executare, iar soţia sa trei ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Nelu Anca a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Sentinţa tribunalului a fost atacată cu apel, dosarul fiind înregistrat pe 29 mai la Curtea de Apel Craiova. Ieri, instanţa a dispus amânarea judecării apelului pentru 16 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS