14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReparaţii şi întreţinere de străzi de 30 de milioane de euro

Reparaţii şi întreţinere de străzi de 30 de milioane de euro

Primăria Craiova a scos la licitaţie un contract cu o valoare estimată de 30 de milioane de euro fără TVA pentru reparaţia şi întreţinerea străzilor, aleilor, trotuarelor şi parcărilor din Craiova. Acordul-cadru are o durată de patru ani, iar suma de bani urmează să fie suportată din bugetul local. Primăria le cere firmelor, ca experienţă anterioară, lucrări similare de „reparare/reabilitare/modernizare“, deşi titlul contractului aminteşte doar de „lucrări de reparaţii şi întreţinere“.

Primăria Craiova a scos la licitaţie, zilele trecute, contractul „Lucrări de reparaţii şi întreţinere străzi, alei, trotuare şi parcări în municipiul Craiova“, cu o valoare estimată fără TVA de 135 de milioane de lei (30 de milioane de euro). Acordul-cadru pe care primăria îl va semna cu câştigătorul se întinde pe o perioadă de patru ani, iar frecvenţa contractelor ce vor fi atribuite este de 16 contracte subsecvente pe patru ani, de la unul până la patru contracte subsecvente pe an. Valoarea celui mai mare dintre acesteaeste de 76.105.000 de lei fără TVA.

Experienţă similară diferită de titlul contractului

Deşi în titlul contractului sunt menţionate doar lucrările de reparaţii şi întreţinere, la cerinţe este stipulat un lucru difert, şi anume faptul că „ofertantul are obligaţia de a face dovada executării în ultimii cinci ani de lucrări similare cu lucrările care fac obiectul acordului-cadru, respectiv lucrări de reparare/reabilitare/modernizare a drumurilor, care să includă şi lucrări de trotuare, parcări şi lucrări de ridicare la cotă capace cămine/guri de scurgere“. Cu toate astea, în caietul de sarcini este stipulat faptul că „prezentul caiet de sarcini s-a întocmit pentru lucrările de reparaţii necesare pentru toată reţeaua stradală din Craiova, cu excepţia celor aflate în perioada de garanţie“, nefiind menţionate reabilitarea sau modernizarea reţelei stradale. Lucrările anterioare ale ofertanţilor, duse la bun sfârşit, trebuie să aibă o valoare cumulată egală sau mai mare de 75.000.000 de lei (exclusiv TVA) şi să fie incluse în cadrul contractului prezentat ca experienţă similară. Criteriul pentru atribuirea contractului este preţul cel mai scăzut, iar termenul-limită de depunere a ofertelor este 10 aprilie.
O lucrare similară a fost scoasă la licitaţie de Primăria Craiova în iarna anului 2008, contractul având denumirea de „Reparaţii, reabilitare şi modernizare străzi în municipiul Craiova“. Acordul-cadru, semnat tot pe o perioadă de patru ani, a avut o valoare estimată de 118,9 milioane de lei fără TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS