24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi copii, salvaţi de la înec de jandarmi

Doi copii, salvaţi de la înec de jandarmi

http://www.youtube.com/watch?v=f44jnefy_wo

Doi copii din Filiaşi, unul de opt ani şi celălalt de nouă, care se jucau duminică pe un lac îngheţat din localitate, au fost salvaţi de la înec de jandarmi, care au intervenit după ce gheaţa s-a rupt sub greutatea băieţilor.
Duminică după-amiază, jandarmii din cadrul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Filiaşi au fost anunţaţi de către un localnic despre faptul că doi băieţi care se jucau pe un lac îngheţat au căzut în apă atunci când gheața a cedat sub greutatea lor. La faţa locului au plecat patru jandarmi care, împreună cu trei agenți de poliție, au improvizat din scuturile de protecţie două sănii cu ajutorul cărora doi dintre jandarmi au reuşit să ajungă pe gheaţă până la copii. După aceea, băieţii au fost scoşi din apă, aşezaţi pe scuturile jandarmilor şi traşi la mal de către ceilalţi oameni ai legii, cu ajutorul unei chingi. Copiii au fost preluaţi imediat de o ambulanţă, care fusese solicitată între timp de poliţişti, şi transportaţi la spital, unde medicii au stabilit că sunt în afara oricărui pericol.
Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj au precizat că, pentru spiritul civic şi curajul de care au dat dovadă, cei patru jandarmi care au participat la salvarea celor doi copii au fost felicitaţi de conducerea inspectoratului şi vor fi recompensaţi conform prevederilor regulamentelor militare în vigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS