8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii craioveni şi iPod-ul

Poliţiştii craioveni şi iPod-ul

Un cititor GdS a găsit adresa unde se află un iPod furat, luni, de persoane necunoscute, din locuinţa sa, cu ajutorul unei aplicaţii (Find My iPhone), însă poliţiştii de la Secţia 3 nu au reuşit încă să pună mâna pe hoţ.
Tânărul a povestit GdS că, luni, când a ajuns acasă de la serviciu, a descoperit că-i fusese spartă casa. Hoţii nu i-au făcut pagubă mare, însă singurul obiect pe care au pus mâna, un iPod Touch 5, le dă de furcă poliţiştilor.
„Ieri (luni – n.r.), când am ajuns acasă de la serviciu, am găsit uşa de la intrare forţată şi lucrurile răvăşite. Am făcut repede un inventar şi am observat că hoţii nu furaseră lucruri de valoare, cum ar fi laptop, televizor sau tabletă, ci un iPod Touch 5, care era mai la vedere, pe masă. Am aplicaţia Find My iPhone pe toate aparatele Apple, aşa că m-am logat şi am aşteptat să fie localizat iPod-ul. Între timp, a venit poliţia, am dat declaraţii şi le-am povestit cum este cu aplicaţia Find My iPhone. Se uitau ca la urs!“, a povestit craioveanul.
Ulterior, tânărul „călcat“ de hoţi a reuşit să le dea adresa unde se afla iPod-ul furat în acel moment, însă poliţiştii s-au dat „bătuţi“ în faţa tehnologiei şi a procedurilor.
„Peste numai o oră am primit un e-mail cu localizarea aparatului, adresa fiind undeva în cartierul Faţa Luncii. Am sunat la poliţie şi mi-au spus că nu pot face nimic. Le-am dat chiar şi hărţile cu adresa exactă şi ei nimic. Ce pot să le ofer mai mult ca să îmi găsească aparatul?“, se întreabă tânărul craiovean.
Întrebaţi despre această situaţie, reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că localizarea făcută de aplicaţia Find My iPhone cuprinde şapte imobile de pe o stradă din cartierul Faţa Luncii, iar, în prezent, se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de furt şi pentru a se stabili cu exactitate unde se află aparatul. Abia după aceea pot cere şi obţine o autorizaţie de percheziţie.
Potrivit site-urilor de specialitate, Find My iPhone este un sistem dezvoltat de Apple în ideea de a le oferi posesorilor de iPhone, iPad sau iPod Touch posibilitatea de a localiza un terminal furat sau pierdut, de a-i şterge toate datele şi de a anunţa hoţul/găsitorul cine este proprietarul său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS