15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnşelat de zeci de ori prin metoda „Câştiguri de Premii“

Înşelat de zeci de ori prin metoda „Câştiguri de Premii“

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus trimiterea în judecată a 13 persoane care au înşelat cu sute de mii de lei prin metodele „Accidentul“ şi „Câştiguri de Premii“ zeci de persoane din Dolj, Bucureşti, Blaj, Sibiu sau Timişoara. Unul dintre inculpaţi a reuşit să păcălească de 45 de ori un bărbat din Sibiu, care a scos din buzunar în total peste 125.000 de lei pentru premii imaginare.

În cursul lunii noiembrie 2013, poliţiştii din cadrul IPJ Dolj anunţau că au reuşit să identifice membrii unui grup infracţional specializat în înşelăciuni prin telefon. Aceştia sunt: Andrei Miron, de 25 de ani, din Câmpina, Prahova, Iulian Raia, de 34 de ani, din comuna Nana, Călăraşi, ambii încarceraţi în Penitenciarul Giurgiu, Anamaria Costea, de 18 ani, din comuna Nana, Mariana Paliev, de 31 de ani, din Reşiţa, Nicu Miron, de 49 de ani, din Câmpia Turzii, şi Ion Bârcea, de 42 de ani, din Reşiţa. Aceştia acţionau şi împreună cu Georgiana Badea, de 20 de ani, din comuna doljeană Murgaşi, arestată la sfârşitul lunii septembrie pentru comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune prin metoda „Accidentul“.  În urma anchetei făcute de poliţiştii craioveni s-a stabilit că suspecţii au reuşit să înşele 18 persoane prin metodele „Accidentul“ şi „Câştiguri de premii“, prejudiciul fiind calculat la 160.000 de lei. După arestarea suspecţilor, anchetatorii au reuşit să stabilească faptul că aceştia, dar şi alte persoane, printre care se numără Gheorghe Bănucă şi Ileana Bănucă, ambii din comuna doljeană Orodel, dar şi Maria Logofătu, din comuna Vădăstriţa, judeţul Olt, au înşelat zeci de persoane prin aceste metode.
Potrivit anchetatorilor, numai Andrei Miron, în perioada noiembrie 2012 – octombrie 2013, prin folosirea unui nume şi a unei calităţi mincinoase (Constantin Dumitrescu – operator Romtelecom), a determinat un sibian să-i trimită de 45 de ori suma totală de 125.976 de lei, care ar fi reprezentat taxe şi comisioane pentru primirea unor premii.
Acelaşi deţinut a folosit şi metoda „Accidentul“, prezentându-se de fiecare dată avocatul Constantin Dumitrescu. În cazul lui Andrei Miron, procurorii au reţinut comiterea a 56 de infracţiuni de înşelăciune. Ceilalţi inculpaţi sunt acuzaţi fie de comiterea infracţiunii de înşelăciune, fie de complicitate la înşelăciune, după ce s-a stabilit că au ridicat din bănci banii obţinuţi prin înşelăciune.
De exemplu, în ianuarie şi februarie 2013, Gheorghe Bănucă, în baza unei înţelegeri cu Andrei Miron, l-a sunat şi el pe sibianul păcălit deja de zeci de ori şi s-a prezentat ca fiind Pârvu Constantin, un funcţionar bancar în cadrul BRD Bucureşti. Susţinând că sibianul a câştigat diverse premii, a reuşit să obţină de la acesta suma de 9.300 de lei. După trimiterea în judecată a inculpaţilor, pe 31 ianuarie, Judecătoria Craiova a dispus ca aceştia să fie judecaţi în continuare în stare de arest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS