14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIT-istul, veriga slabă în scandalul „Traian Demetrescu“?

IT-istul, veriga slabă în scandalul „Traian Demetrescu“?

Municipalitatea se spală pe mâini în scandalul concursului pentru şefia Casei de Cultură „Traian Demetrescu“: publicarea informaţiilor obligatorii prin lege a fost sarcina celui care administrează site-ul Primăriei Craiova.

Consiliul Local (CL) Craiova a aprobat ieri rezultatul final al concursului pentru postul de manager la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“, câştigat de actualul director interimar, Cosmin Dragoste, cu media 8,74. Aşa cum am arătat în GdS („Concurs cu scandal la «Traian Demetrescu»“ – 20 ianuarie 2014), potrivit OUG nr. 68/2013, datele pentru depunerea dosarelor de concurs, a planului de management şi desfăşurarea etapelor de concurs sunt aduse la cunoştinţa publică de către autoritate, pe pagina de internet a instituţiei publice de cultură a autorităţii, după caz, precum şi prin afişare la sediul autorităţii şi al instituţiei pentru care se organizează concursul (art. 7).
În consecinţă, primăria are obligaţia să publice aceste informaţii pe site-ul propriu. Pagina de internet recuperată cu ajutorul memoriei Google spune că pe 4 ianuarie (anterioară cu două zile datei-limită de depunere a dosarelor – 6 ianuarie) informaţiile nu existau pe site. Consecinţa: la concurs s-a înscris un singur candidat, actualul director. Misterul poate fi rezolvat de organele competente. În şedinţa de ieri, consilierul Ionel Pană a cerut asigurări că Consiliul Local (CL) Craiova nu riscă un proces pentru că aprobă rezultatul concursului. „Pun o întrebare: dacă, din punct de vedere legal, totul este în ordine. Dacă noi, CL şi administraţia executivă, nu vom fi atacaţi în instanţă în această chestiune. Sper ca aceia care semnează de legalitate să ne garanteze acest fapt“. Răspunsul a fost dat de consilierul Sorin Manda, care a făcut parte din comisia de concurs. „La al treilea concurs a fost înscrisă o singură persoană, iar acea persoană care a fost la primele două concursuri a depus contestaţie spunând că (anunţul – n.r.) nu a apărut pe site-ul primăriei. De la Serviciul de resurse umane există comunicare către Serviciul de relaţii publice să pună informaţiile pe site. Serviciul de relaţii publice a transmis către cel care administrează site-ul, iar acesta ne-a spus că informaţiile au fost puse pe site. Comisia de contestaţie a respins contestaţia şi nu cred că există nici o problemă în a aproba raportul comisiei pe rezultatul concursului“, a afirmat Sorin Manda. Cu alte cuvinte, o eventuală anchetă a organelor abilitate ar putea întreba administratorul de sistem dacă şi când au apărut informaţiile pe site.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS