19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAmbulanţă înzăpezită în localitatea Gârniţa

Ambulanţă înzăpezită în localitatea Gârniţa

\n

Căderile masive de zăpadă din ultimele 48 de ore, dar şi viscolul au făcut ca satul Gârniţa, din Mehedinţi, să rămână izolat, până ieri, când un om care avea hemoragie a avut nevoie de ambulanţă. Imediat după apelul la 112 a început lupta cu zăpada, care, pe alocuri, viscolită, măsura peste 60 de centimetri.
Cu greu, un utilaj al comunei Prunişor şi-a croit drum prin nămeţi şi a ajuns la bătrânul care avea nevoie urgentă de ajutor medical.
„A nins foarte mult, zăpada are peste 40 de centimetri. Degeaba încercăm să facem drum că se pune la loc“, a spus şoferul utilajului.
Rând pe rând, maşina poliţiei, ambulanţa, dar şi oamenii care vroiau să ajungă în sat au rămas blocaţi în nămeţi.
„Am fost la urgenţă acum o săptămână, mi-au dat tratament şi mi-au spus medicii că, dacă nu mă simt bine, să merg la spital. De dimineaţă am început să mă simt foarte rău şi am sunat la ambulanţă“, a spus bătrânul.
„Dacă nu intră utilajele să facă drum nu se poate circula cu maşina, decât pe jos prin nămeţi. Am dat doi kilometri la lopată ca să ne facem drum. Sunt bătrâni bolnavi, dar nu vine nimeni să ne ajute, ne descurcăm singuri cum putem“, a spus un localnic.
În prezent, bătrânul este în afara oricărui pericol, sub supravegherea medicilor, la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS