18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdministrator de drumuri, amendat de poliţişti

Administrator de drumuri, amendat de poliţişti

Firma care administrează drumurile naţionale din judeţul Dolj, Tehnologica Radion SRL, a fost amendată sâmbătă de ofiţerii Serviciului Rutier, care au constatat că drumarii au „uitat“ să deszăpezească şoselele.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, sâmbătă, ofiţerii Serviciului Rutier şi cei din cadrul Poliţiei Calafat, au aplicat trei sancţiuni contravenţionale administratorului drumului public pentru modul în care au acţionat pe DN 65, DN 56 A şi DN 65 C. Este vorba de porţiunile de drum Craiova – Pieleşti, Maglavit – Cetate şi Craiova – Bălceşti, unde zăpada le-a dat de furcă şoferilor.
Poliţiştii doljeni au precizat pentru GdS că Tehnologica Radion SRL a fost sancţionată cu trei amenzi în valoare fiecare de 1.785 de lei (21 de puncte amendă), minimul prevăzut de codul rutier pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă.
„Nu a asigurat deszăpezirea şi nu au aplicat materiale antiderapante, favorizând astfel crearea de blocaje şi producerea de accidente rutiere pe cele trei drumuri naţionale“, a declarat comisar-şef Florin Cristea, Serviciul Rutier Dolj.
De asemenea, surse din cadrul conducerii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova au declarat că firma care se ocupă de deszăpezirea pe drumurile naţionale din Dolj, Tehnologica Radion SRL, nu a acţionat satisfăcător. „Nu au avut un număr suficient de utilaje şi au acţionat ca şi cum ar fi fost o vreme uşoară, cu câţiva fulgi, nu zăpada care a căzut din abundenţă. Noroc că vom scăpa de contractul cu ei, pentru că este ultima iarnă în care se vor mai ocupa de deszăpezire. A fost un contract-pilot, pe patru ani, în care noi nu am putut controla numărul de utilaje pe care ei le folosesc şi care prevede că îi plătim în funcţie de performanţă. Chiar dacă le vom da mai puţini bani pentru intervenţii, acest lucru nu încălzeşte pe nimeni, pentru că şoferii vor drumuri deszăpezite. În prezent, se circulă în condiţii de iarnă, mai sunt şi zone cu asfalt, dar, în general, este un strat de zăpadă de trei-patru centimetri pe drumurile naţionale. O problemă a fost şi cu tirurile care au blocat circulaţia pe perioade de câte 15-20 de minute, deoarece şoferii au plecat la drum fără lanţuri“, au spus sursele DRDP Craiova.
Poliţiştii Serviciului Rutier au mai precizat că verificările pe drumurile din Dolj vor continua, iar acolo unde se constată deficienţe se vor aplica amenzi.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS