14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA stat o noapte cu bebeluşul mort în pântece

A stat o noapte cu bebeluşul mort în pântece

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a început o anchetă după ce o femeie din comuna gorjeană Stejari a fost ţinută o noapte cu bebeluşul mort în pântece. Viorica Chișamera, de 42 de ani, din satul Piscoiu, a fost adusă la Spitalul Judeţean în urmă cu două săptămâni, pentru a beneficia de asistenţă medicală la naştere. Potrivit lui Aurel Târziu, tatăl copilului decedat, femeia a mai născut de şase ori până acum şi de fiecare dată la domiciliul din comuna Stejari. Nu a fost nevoie de nici un fel de îngrijiri medicale, întrucât naşterile au decurs normal, cu excepţia penultimei dintre acestea, când mama a pierdut mult sânge şi a fost chemată o ambulanţă. Întrucât s-a temut de complicaţii, Viorica Chișamera a decis că la ultima sarcină este mult mai bine să nască la spital, iniţial fiind internată şi la unitatea medicală din Târgu Cărbuneşti.

Nu au fost probleme până vineri

Conform soţului femeii, până vineri nu au fost nici un fel de probleme cu sarcina. „Nici un fel de problemă nu a avut. Ne-am dus prima dată la Spitalul de la Târgu Cărbunești, dar acolo, dacă i-au arestat pe medici pentru șpăgi, ne-au spus să venim la Târgu Jiu că ei nu ne pot face operația de cezariană că nu mai au cu cine. Am venit aici, au examinat-o și i-au spus să aștepte. I-au spus că urmează să nască, iar apoi i-au comunicat că nu mai bate inima copilului și că sunt probleme“, a declarat soțul femeii gravide. „După ce ne-au spus și nouă că a murit copilul,
ne-au mai luat și la mișto. Ne-au întrebat dacă vrem să-l luăm acasă, dar cum să-l luăm că era nenăscut. Și ce să facem noi cu el mort înainte să i se facă o autopsie, să vedem și cauzele decesului? Nu i-a interesat absolut deloc ce s-a întâmplat“, a mai spus Aurel Târziu. Acesta a menționat că, după ce a constatat decesul fătului, medicul de gardă a plecat acasă ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, deoarece i se terminase tura.

Anchetă pentru a depista ce s-a întâmplat

Cristina Căliman, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a declarat că, sâmbătă la prânz, pacienta a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru a se extrage fătul mort. Trupul micuţului a fost depus ulterior la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cauzelor decesului. Conducerea unităţii medicale din Târgu Jiu a decis efectuarea unei anchete pentru a se stabili dacă în acest caz au fost realizate toate procedurile medicale necesare. Părinţii copilului care a murit în pântecele mamei şi nu a mai apucat să se nască au declarat că se gândesc să facă o sesizare la Colegiul Medicilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS