22.6 C
Craiova
vineri, 31 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: ITM și Poliția au demarat cercetări în cazul morții angajatului de la SND

Olt: ITM și Poliția au demarat cercetări în cazul morții angajatului de la SND

Un angajat al Secției de Drumuri Naționale (SDN) Olt a murit sâmbătă, în timp ce acționa cu un utilaj pentru deszăpezire în comuna Fălcoiu, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Claudia Radu.

„Polițiștii au fost sesizați despre faptul că un bărbat aflat într-un utilaj de deszăpezire, pe DN 64, în comuna Fălcoiu, a fost găsit decedat. A fost dispusă efectuarea necropsiei, în vederea stabilirii cauzei morții și se efectuează cercetări pentru aflarea împrejurărilor în care bărbatul a decedat”, a declarat Claudia Radu.

În acest caz au început cercetări pentru a afla dacă a fost un accident determinat de condițiile de muncă.

Șeful ITM Olt, Cristian Ungureanu, a declarat pentru Agerpres că bărbatul găsit mort se afla în timpul serviciului și era în cabina unui utilaj de deszăpezire ce staționa pe partea dreaptă a drumului.

„Am fost informați despre decesul unui bărbat de 53 de ani, care se afla în timpul serviciului, în comuna Fălcoiu, unde acționa pentru deszăpezire. Erau două utilaje și conducătorii lor au făcut o pauză de câteva minute. Bărbatul care murit a fost găsit de colegul său de pe alt utilaj. Urmează să aflăm condițiile în care a avut loc decesul, dacă șoferului i s-a făcut rău și atunci a decis să tragă autovehiculul pe dreapta sau ce s-a întâmplat. Vom afla și condițiile de muncă, dacă au fost respectate normele, de când se afla la serviciu. Dacă a fost sau nu accident de muncă vom putea spune numai la finalul cercetărilor și în urma rezultatelor necropsiei”, a spus Ungureanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS