11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Aproape 40 de şoferi au rămas fără permis în weekend

Dolj: Aproape 40 de şoferi au rămas fără permis în weekend

La sfârşitul acestei săptămâni, 39 de şoferi care circulau pe drumurile din Dolj s-au ales cu permisul de conducere suspendat, anunţă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj (IPJ). Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj, Biroului Rutier Craiova  şi Formaţiunilor Rutiere au  acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea vitezei legale precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la obligaţia legară pe care o au cu privire la acordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzilor pe marcajul pietonal.

În cadrul acţiunii poliţiştii au constatat 6 fapte de natură penală şi alte 319 de abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora au aplicat amenzi în valoare de  aproape 27.000 lei.

Dintre acestea 64 de sancţiuni au fost aplicate conducătorilor auto care au călcat mai mult decât trebuie pedala de acceleraţie iar alte 35 conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor. Poliţiştii au reţinut 39 permise în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule şi au retras 2 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS