17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Un bărbat a fost arestat pentru contrabandă cu ţigări

Craiova: Un bărbat a fost arestat pentru contrabandă cu ţigări

Un bărbat din Craiova s-a ales cu un mandat de arestare pe 20 de zile după ce la domiciliul său au fost descoperite ţigări netimbrate, informează într-un comunicat IPJ Dolj.
Poliţişti din cadrul Serviciului de Investiare a Fraudelor, cu sprijinul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Dolj, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj şi Serviciului Operaţiuni Speciale Craiova, au efectuat, pe 17 ianuarie, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Craiova, două percheziţii domiciliare în municipiul Craiova, la locuinţele lui Liviu Z., de 39 ani, ocazie cu care au fost descoperite 408 pachete de ţigări netimbrate, diferite mărci, provenite din contrabandă.

Din cerecetările efectuate, poliţiştiiau stabilit faptul că în perioada 2012 – 2013, bărbatul  a fost depistat în repetate rânduri deţinând şi comercializând pachete de ţigări, cunoscând ca acestea provin din contrabandă, având aplicate timbre fiscale din Ucraina, Muntenegru sau cu menţiunea DUTY FREE. Cantitatea de ţigări indisponibilizată a fost predată Direcţiei Regionale Vamale Craiova.

Ulterior, Liviu Z. a fost prezentat Judecătoriei Craiova care a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 20 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând ca acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia. Persoana în cauză a fost introdusă in Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS