14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn elev de 17 ani a rămas paralizat şi are nevoie de ajutor

Un elev de 17 ani a rămas paralizat şi are nevoie de ajutor

Mihnea are 17 ani, este din Târgu Jiu şi o secundă de neatenţie l-a trimis în scaunul cu rotile. Vacanţa de iarnă a marcat aproape definitiv destinul elevului Mihnea Vîlceanu, care cere acum ajutorul semenilor săi pentru a putea merge din nou. Viața lui Mihnea a luat o întorsătură dramatică în urmă cu doar câteva săptămâni. Copilul a suferit un accident pe pârtia din Rânca, în urma căruia și-a fracturat coloana vertebrală și acum e imobilizat la pat. „Totul s-a petrecut după vacanța de iarnă. Eram la Rânca, alături de prietenii mei. Am mers seara pe pârtie împreună cu prietenii și ne-am pus trei băieți pe o placă de snowboard pe post de sanie. Din păcate, am prins viteză mare și eu am fost aruncat cu spatele într-o lamă de metal a unui buldozer care era la capătul pârtiei, pe care ne dădeam. Și colegii mei s-au lovit. Am stat inconștient câteva minute, apoi mi-am revenit și le-am zis să cheme salvarea pentru că nu îmi mai simțeam picioarele. Am fost dus la spital, la București, m-au operat. Sper din tot sufletul să fie bine, să îmi revin. Acum nu pot să merg, sunt imobilizat“, a spus Mihnea Florin Vîlceanu. Pentru a se face bine, băiatul are nevoie de bani pentru o intervenție chirurgicală în străinătate.

Colegii i-au sărit în ajutor

Sub sloganul „Mihnea, sfârșitul nu-i aici!“, elevii Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu“, în colaborare cu tinerii de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, ambele din Târgu Jiu, vor organiza o serie de acțiuni umanitare cu scopul de a strânge bani pentru colegul lor, Mihnea Florin Vîlceanu, rămas imobilizat. Mihnea are 17 ani, este elev în clasa a XI-a A la Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu“ din Târgu Jiu. Băiatul și familia sa au nevoie de bani pentru tratamentul de specialitate pe care copilul îl va primi la o clinică din străinătate. Pentru a strânge fondurile necesare familiei Vîlceanu, elevii celor două colegii au decis, alături de profesori și părinți, să organizeze mai multe evenimente caritabile. Primul dintre ele va fi un meci de baschet caritabil care va avea loc în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, pe 27 ianuarie, de la ora 18.00. Intrarea în sală se va face în baza unui bilet. Pentru pauza meciului, organizatorii au pregătit mai multe surprize muzicale și nu numai.

„Vreau să merg din nou!“

„Am foarte mulți prieteni, iar de când cu acest accident, foarte mulți oameni se gândesc la mine, ceea ce mă impresionează. Le mulțumesc tuturor! Vreau să merg din nou!“, a transmis Mihnea de pe patul spitalului. Elevii sunt alături de Mihnea, se gândesc mereu la el și se roagă să se facă bine, tocmai de aceea au ales sloganul „Mihnea, sfârșitul nu-i aici!“. De asemenea, organizatorii meciului caritabil apelează la bunăvoința și solidaritatea cetăţenilor.

Mihnea mai poate fi ajutat și prin donații, pentru care sunt disponibile două conturi bancare:

– contul curent (IBAN): RO98 BRDE 200SV 0989951 2000, deschis la BRD pe numele Vîlceanu Marius Florin (tatăl lui Mihnea)
– contul Asociației „Șansa de mâine“ RO11 BTRLRO NCRT 0036735202 (asociație nonprofit implicată în sprijinul lui Mihnea).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS