30.1 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Patru migranţi sirieni descoperiţi la frontieră

Dolj: Patru migranţi sirieni descoperiţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu-Sectorul poliţiei de frontieră Calafat au depistat în perioada sărbătorilor de iarnă patru migranţi sirieni care au încercat să intre ilegal în tară pe la frontiera verde, traversând Dunărea cu o ambarcaţiune.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, judeţul Dolj, au observat pe direcţia km flv 800, cu ajutorul aparaturii din dotare, o ambarcaţiune care traversa fluviul Dunărea dinspre Bulgaria spre România şi din care au coborât patru persoane.
Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă de intervenţie care a condus persoanele în cauză la sediul S.P.F. Calafat pentru cercetări. Astfel, s-a stabilit  că acestea sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 23 şi 37 ani. În cadrul primelor cercetări s-a stabilit faptul că migranţii au plecat la începutul lunii decembrie din Siria şi au plătit unor călăuze suma de 6.000 de persoană pentru a ajunge în Germania.
De asemenea, în apropierea locului unde a fost observat grupul de persoane a fost depistat un taxi, condus de cetăţeanul român Marian A., de de 35 de ani, care avea rolul de a-i transporta pe cei patru migranţi până în municipiul Timişoara.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor sirieni dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar şoferului pentru racolarea, îndrumarea sau călăuzirea uneia sau mai multor persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat. Conform protocolului româno-bulgar, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS