15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova-Piteşti, una dintre autostrăzile care ar urma să fie începute în 2014

Craiova-Piteşti, una dintre autostrăzile care ar urma să fie începute în 2014

În anul 2014 ar putea începe lucrările la peste 300 de kilometri de autostrăzi, potrivit anunţurilor făcute de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), citată de gandul.info. Printre aceştia s-ar număra şi cei 121 de kilometri ai autostrăzii Craiova-Piteşti.

În luna mai a anului trecut, CNADNR a selectat companiile care s-au înscris în dialogul competitiv pentru atribuirea prin concesiune a contractului de execuţie a autostrăzii. În urma preselecţiei au rămas cinci asocieri, dintre care va fi selectat câştigătorul contractului.

Consorţiile interesate de realizarea acestei autostrăzi, o investiţie estimată la 1,5 miliarde de euro, sunt formate din companiile Obrascon Huarte Lain SA – OHL ZS SA, China Communications Construction Company – Dogus Insaat VE Ticaret AS – Egis Projects, Spedition UMB – Tehnostrade – Vectra Service, Strabag AG – Strabag SE – Vinci Construction Grands Projects – Vinci Construction Terassament – Aktor SA – Aktor Concessions SA (denumită Via Subcarpatica) şi Impregilo SpA – Salini SpA.
CNADNR a anunţat că va purta discuţii cu fiecare dintre competitori în parte, iar in urma acestora va fi selecţionat câştigătorul lucrării care va fi demarată în cursul lui 2014, după încheierea procedurilor de expropriere.

Pe lângă autostrada Craiova-Piteşti, ar mai urma să înceapă lucrările la autostrăzile Comarnic-Braşov (58 kilometri), Sebeş-Turda (70 kilometri) şi la un tronson de 8,7 kilometri din autostrada Transilvania.

Proiecte până în 2018

Proiectele de autostrăzi considerate prioritare până în 2018 şi prezentate de Guvern în urmă cu câteva luni cuprind finalizarea până în 2018 autostrăzii între Nădlac şi Constanţa, dar care nu va ajunge şi pe ruta Sibiu-Piteşti, aşa cum era stabilit iniţial, ci pe ruta Sibiu-Braşov-Ploieşti.

Pe lista proiectelor de autostrăzi care ar urma să fie gata până în 2018 se află mai multe alte autostrăzi, printre care Calafat-Craiova-Piteşti, Piteşti-Râmnicu Vâlcea, Alexandria-Bucureşti, Ploieşti-Galaţi, Braşov-Iaşi-Ungheni, Piatra-Neamţ-Roman, Borş-Oradea-Cluj-Napoca-Sebeş, Turda-Târgu-Mureş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS