14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliția cehă a descoperit arme la reședința ambasadorului palestinian la Praga

Poliția cehă a descoperit arme la reședința ambasadorului palestinian la Praga

Poliția cehă a descoperit joi arme la reședința ambasadorului palestinian la Praga, unde anchetatorii cehi și experții palestinieni au continuat ancheta privind explozia în care și-a pierdut miercuri viața diplomatul, relatează AFP. 

‘Nu pot să spun cu precizie ce arme am găsit. Putem spune că nu au fost înregistrate în Republica Cehă’, a declarat comandantul poliției, Martin Vondrasek pentru postul de radio public.

‘Deflagrația a fost rezultatul unei manipulări necorespunzătoare a unui explozibil’, a adăugat el, excluzând un act terorist.

Săptămânalul ceh de mare tiraj Respect a semnalat joi pe site-ul său, citând surse din cadrul poliției, că aceasta a descoperit mitraliere și alte arme ilegale, cu care se poate echipa o unitate de luptă de zece oameni.

Potrivit ziarului citat, ambasadorul Jamal al-Jamal ar fi manevrat probabil greșit o bombă care se afla în seif. Anterior, purtătorul de cuvânt al poliției cehe, Andrea Zulova, a indicat că explozia a fost cauzată ‘probabil de un sistem exploziv antifurt plasat la ușa seifului’.

Într-un interviu acordat joi pentru postul de radio Vocea Palestinei, șeful diplomației Autorității Naționale Palestiniene /ANP/ Riyad al-Malki a calificat această explozie ‘accident de muncă’. Jamal al-Jamal, 56 de ani, a fost rănit mortal, în special la cap și piept, în cursul unei explozii ce s-ar fi produs în timp ce deschidea un seif în reședința sa nou construită în cartierul Praga-Suchdol, în nord-vestul capitalei 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS