24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnşelaţi din puşcărie

Înşelaţi din puşcărie

Membrii unei grupări care au comis mai multe înşelăciuni prin metodele „Accidentul“ şi „Câştiguri de premii“, care au făcut victime şi în judeţul Dolj, au fost reţinuţi joi de poliţişti craioveni şi duşi în arest. Printre suspecţi se numără şi un deţinut din Penitenciarul Giurgiu.

Reprezentanţii din cadrul IPJ Dolj au precizat că, joi, poliţiştii din Secţiei de Poliţie Rurală 1 Craiova au reuşit să identifice membrii unui grup infracţional specializat în înşelăciuni prin telefon. Aceştia sunt Andrei Miron, de 25 de ani, din Câmpina, Prahova, Iulian Raia, de 34 de ani, din comuna Nana, Călăraşi, ambii încarceraţi în Penitenciarul Giurgiu, Anamaria Costea, de 18 ani, din comuna Nana, Mariana Paliev, de 31 de ani, din Reşiţa, Nicu Miron, de 49 de ani, din Câmpia Turzii, şi Ion Bârcea, de 42 de ani, din Reşiţa. Cei doi deţinuţi aceştia acţionau şi împreună cu Georgiana Badea, de 20 de ani, din comuna doljeană Murgaşi, arestată la sfârşitul lunii septembrie pentru comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune prin metoda „Accidentul“.
În urma anchetei făcute de poliţiştii craioveni s-a stabilit că, în perioada 1-21 noiembrie, suspecţii au reuşit să înşele 18 persoane prin metodele „Accidentul“ şi „Câştiguri de premii“, prejudiciul fiind calculat la 160.000 de lei. Cele 18 victime sunt din Dolj (4), Bucureşti (3), Blaj (8), şi câte una din Sebeş, Sibiu şi Timişoara.
Joi, poliţiştii craioveni au efectuat cinci percheziţii în comuna Nana, Reşiţa, Câmpina şi una în Penitenciarul Giurgiu, unde sunt încarceraţi Iulian Raia şi Andrei Miron, fiind ridicate mai multe telefoane mobile, înscrisuri bancare şi alte probe.
În baza probelor strânse în acest dosar, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus începerea urmăririi penale faţă de Raia şi Miron pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, iar faţă de alte cinci persoane pentru complicitate la înşelăciune. În fapt, anchetatorii au stabilit că cei care sunau victimele şi se dădeau drept avocaţi ai unor rude care aveau nevoie de diverse sume de bani erau cei doi deţinuţi, iar „săgeţile“ lor aveau rolul de a colecta banii de la victime.
Tot joi, procurorul a dispus reţinerea lui Nicu Miron, a Aneimaria Costea şi a Marianei Paliev, iar cei doi deţinuţi urmează să fie transferaţi de la Penitenciarul Giurgiu la Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS