5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConsiliul Judeţean Dolj înfiinţează un nou parc industrial

Consiliul Judeţean Dolj înfiinţează un nou parc industrial

Oficialii Consiliului Judeţean (CJ) Dolj au anunţat ieri că un nou parc industrial va fi înființat în apropierea Aeroportului Craiova, pe o suprafață de 30 de hectare, decizia fiind luată pentru a răspunde necesităţii de a crea noi locuri de muncă.
Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj, a precizat că au fost inițiate demersurile în vederea racordării la rețeaua de alimentare cu energie electrică, precum și a asigurării accesului rutier la Parcul Industrial „Craiova 2“.
„În curând, Parcul Industrial «Craiova 1» va fi ocupat integral, ultimele opt hectare de teren urmând să fie utilizate în întregime. Această platformă de afaceri pe care am dezvoltat-o își atinge principalul obiectiv, acela de a stimula crearea de locuri de muncă, firmele pe care le găzduiește lucrând cu peste 1.000 de angajați.
Un avantaj important, pe care îl vom folosi în susţinerea acestui proiect, este reprezentat de alocările de fonduri europene aferente segmentului financiar 2014 – 2020, care se anunţă a fi semnificative şi de care vor putea beneficia atât companiile care se vor instala în facilitatea nou creată, cât şi Parcul Industrial «Craiova 2», pentru finanţarea investiţiilor în amenajarea reţelelor de drumuri interioare şi de utilităţi.
De altfel, avem de partea noastră experienţa Parcului Industrial «Craiova 1», unde, aşa cum se cunoaşte, am reuşit să atragem peste şapte milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii şi pentru realizarea incubatorului de afaceri.
Am discutat deja cu reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova pentru o serie de amenajări rutiere la ieșirea din oraș, pe drumul european către Pitești, menite atât să fluidizeze traficul în zona aeroportului, cât și să înlesnească accesul în viitorul parc industrial.
În același timp, am purtat o serie de discuţii cu conducerea companiei CEZ Distribuție, pentru a studia posibilitatea construirii unei stații electrice de transformare care să deservească Parcul Industrial «Craiova 2». Conducerea CEZ ne-a anunțat, printr-o adresă, că este pregătită să realizeze investiția“, a spus Prioteasa.
Consiliul Județean Dolj își menține politica de atragere a investitorilor, oferind agenților economici care se vor instala pe noua platformă economică aceleași condiții ca în Parcul Industrial «Craiova 1», respectiv scutire de la plata impozitului pe clădiri și acces la toate rețelele de utilități necesare. Viitoarea infrastructură de afaceri pe care o creăm lângă aeroport va fi deschisă tuturor companiilor, din ţară şi din străinătate.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS