34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudentă la Medicină, arestată pentru înşelăciuni prin metoda „accidentul“

Studentă la Medicină, arestată pentru înşelăciuni prin metoda „accidentul“

Înșelăciunile prin metoda „accidentul“ continuă să facă victime în Dolj, în general în rândul persoanelor de vârsta a treia, care se dovedesc cele mai credule. Vineri seară, polițiștii de la Secția nr. 1 din Craiova au prins în flagrant o tânără din comuna doljeană Murgași, în timp ce primea o sumă de bani, solicitată telefonic de la Alexandru Cotoșman, din Ișalnița. Bărbatul de 56 de ani fusese contactat pe telefonul fix de o persoană care s-a recomandat drept avocat şi care a solicitat suma de 8.000 de lei, pe motiv că fiul său a avut un accident rutier în Franţa, accidentând două persoane, însă doljeanul s-a dovedit inspirat și a sesizat poliția.
O echipă din cadrul Secţiei nr. 1 s-a deplasat la locuinţa lui Alexandru Cotoșman şi a organizat flagrantul, reținând-o pe Georgiana Badea, de 20 de ani, în momentul în care primea banii solicitați. Tânăra, despre care polițiștii susțin că ar fi studentă în anul II la Facultatea de Medicină, a fost reținută pentru 24 de ore și ulterior arestată preventiv pentru 29 de zile, în baza mandatului emis de magistrații Judecătoriei Craiova.

Două încercări
de înșelăciune într-o zi

Prin extinderea cercetărilor, poliţiştii au descoperit că, în aceeaşi zi, Georgiana Badea s-a deplasat și în comuna doljeană Sopot, la locuinţa Gheorghiței Mitroi, unde, prin aceeaşi metodă, a solicitat suma de 12.000 de lei, bani care nu au fost însă ridicați, întrucât victima vizată nu fusese de acord să ofere suma solicitată. Tânăra de 20 de ani va fi cercetată în stare de arest pentru săvârșirea a trei infracțiuni de înșelăciune, stabilindu-se că, folosind tot metoda „accidentul“, a primit pe 22 septembrie suma de 1.900 lei de la Ecaterina Pîrlițoiu.
Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj recomandă cetăţenilor ca, în situaţia în care primesc un astfel de apel telefonic, să verifice veridicitatea informaţiei, apelând ruda despre care află că ar fi fost implicată în accident sau alte persoane apropiate acesteia. Dacă situaţia prezentată prin telefon se dovedeşte falsă, trebuie să reţină numărul de la care a fost primit apelul şi să anunţe în cel mai scurt timp poliţia, la numărul unic de urgenţă 112, sau cea mai apropiată secţie de poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS