22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMihai Ţopescu, expoziţie la Aachen

Mihai Ţopescu, expoziţie la Aachen

Sculptorul oltean Mihai Ţopescu va deschide expoziţia personală de sticlă sâmbătă, la galeria Hexagone din Aachen, Germania în cadrul evenimentului „Kunstroute“, unde artistul plastic român va prezenta sculpturi în lemn şi sticlă, precum seria „Captivilor“ sau „Peşti“, dar şi picturi din seria „Insula Fericirii“. Acest eveniment va dura până în 6 noiembrie. Expoziţia maestrului Mihai Ţopescu vine după o serie de alte evenimente personale sau de grup precum cele din Cogolin, Saint-Tropez, Veneţia, Salonul Internaţional de la Saint-Raphael sau expoziţia „Das Metadekorativum“ („Metadecorativul românesc“) din Dusseldorf. Conform comunicatului Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) – Filiala Târgu Jiu, în cadrul ultimului eveniment expoziţional („Metadecorativul românesc“ din Dusseldorf), directorul Muzeului de Sticlă din Dusseldorf a achiziţionat din operele artistului oltean o lucrare din seria „Anatomy of Glass“, aceasta intrând în patrimoniul muzeului german. Expoziţia din Dusseldorf a reunit lucrări ale celor mai reprezentativi artişti români contemporani specialişti în arte decorative: Mihai Ţopescu, Gherghina Costea, Mariana Gheorghiu Bădeni, IIeana Dana Marinescu, Nicolae Moldovan, Ioan Nemţoi şi Cristina Popescu Russu.
Pentru anul 2014, Mihai Ţopescu a fost selectat să participe la expoziţia internaţională organizată de Muzeul European de Sticlă din Coburg.
Începând cu luna octombrie (2013), artiştii plastici gorjeni vor activa în cadrul nou-înfiinţatei structuri teritoriale a UAP din România, denumită Filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici din România, cu personalitate juridică proprie. Sediul Filialei este acelaşi: Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu, Strada Traian, nr. 27, parter. Noua adresă de E mail : [email protected]
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS