11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElev de 11 ani, rănit grav în urma unui accident rutier

Elev de 11 ani, rănit grav în urma unui accident rutier

Un elev de 11 ani, din comuna gorjeană Roşia de Amaradia, se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost miercuri după-amiază victima unui accident rutier. Victima se numeşte Cătălin Dobrică şi este elev în clasa a V-a, la Şcoala Generală din Roşia de Amaradia, iar miercuri, după ce a terminat orele, a plecat înspre casă, alături de un grup de colegi. La aproximativ 300 de metri de casă, băiatul a traversat drumul comunal, moment în care a fost lovit în plin de un autoturism. În urma traumatismelor, elevul a intrat în comă profundă, fiind transportat cu un elicopter al SMURD la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Craiova.
Poliţia a deschis un dosar penal pe numele conducătorului auto, acesta fiind acuzat de vătămare corporală din culpă. Oamenii legii vor să stabilească exact condiţiile în care s-a produs accidentul în urma căruia copilul a intrat în comă de gradul IV şi cui îi aparţine vina.

Dosar penal pe numele şoferului

De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a dispus verificări la Şcoala din Roşia de Amaradia, întrucât există informaţii confom cărora copiii au fost lăsaţi să plece mai repede acasă de la ultima oră. Cristinel Faităr, directorul Şcolii Generale din Roşia de Amaradia, a fost ieri în contact permanent cu mama elevului, aflată la Craiova.
Copilul a ieşit la un moment dat din comă, a vorbit câteva secunde cu mama, după care a reintrat în comă. „De dimineaţă şi-a revenit, vorbea. Are un hematom pe creier şi o altă problemă ar avea-o la plămâni, în urma căderii pe asfalt. Dacă există complicaţii, o să-l trimită urgent la Bucureşti pentru operaţie. Deocamdată, cei de la Craiova l-au stabilizat. Are perioade de intrare şi de ieşire din comă. Se află încă sub observaţie în Sala de Reanimare”, a declarat Cristinel Faităr, directorul Liceului Tehnic din Roşia de Amaradia.
Despre copilul de 12 ani care se află internat în Secţia de Terapie Intensivă a SJU Craiova, medicii spun că este în comă indusă, pentru a primi tratamentul specific de ATI. Aceştia mai susţin că băiatul a suferit un traumatism cranian sever şi un traumatism toracic, dar că nu este momentan operabil, urmând să fie investigat din nou după 72 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS