18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCărtărescu va inaugura ediția din acest an a Târgului de Carte de la Göteborg

Cărtărescu va inaugura ediția din acest an a Târgului de Carte de la Göteborg

Scriitorul Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai cunoscuți și traduși autori români în străinătate, va inaugura mâine dimineață ediția din acest an a Târgului de Carte Bok& Bibliotek de la Göteborg (26-29 septembrie), unde România participă în calitate de țară invitată de onoare. Potrivit agenţiei Agerpres, Cărtărescu va fi prezent la numeroase manifestări care se vor desfășura atât la standul României, organizat de Institutul Cultural Român, cât și în alte spații ale târgului.

În aceeași zi, va avea loc ceremonia de deschidere a standului românesc, la care vor lua parte: directorul Institutului Cultural Român de la Stockholm, Dan Shafran, președintele Institutului Cultural Român, Lilian Zamfiroiu, Maria Källsson, manager general al Târgului de Carte de la Göteborg, Androulla Vassiliou, comisarul european pentru Educație, Cultură, Multilingvism și Tineret, și Răduța Matache, ambasadorul României în Suedia.

România va participa la eveniment, printre altele, cu o expoziție care va cuprinde cele mai frumoase apariții editoriale din producția românească de carte din ultimii doi ani, pornind de la cartea pentru copii la albume de artă, de la cartea științifică la cea de beletristică, selecția fiind asigurată de Daniel Nazare, director al Bibliotecii Județene Brașov.

Printre invitați se numără scriitori consacrați din România—Gabriela Adameșteanu, Mircea Cărtărescu, Svetlana Cârstean, Marius Chivu, Daniela Crăsnaru, Mircea Dinescu, Dinu Flamând, Kanyadi Sandor, Dan Lungu, Ioana Nicolaie, Ioan Es. Pop, Varujan Vosganian, autori de prestigiu din diaspora—Cătălin Dorian Florescu, Dana Grigorcea, Norman Manea, Felicia Mihali, alături de scriitori, traducători, critici, editori, universitari și publiciști cunoscuți din Suedia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS