12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMărfuri piratate, alcool, ţigări şi obiecte medicale, confiscate la vamă

Mărfuri piratate, alcool, ţigări şi obiecte medicale, confiscate la vamă

Poliţiştii de frontieră mehedinţeni au avut o activitate intensă de la începutul anului şi până acum. 12 persoane s-au ales cu dosare penale şi îşi aşteaptă sentinţa, după ce au fost descoperite că vând pe piaţa neagră măfuri contrafăcute şi piratate, alcool de contrabandă şi instrumente medicale stomatologice fără autorizaţie.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au confiscat de la începutul anului mărfuri contrafăcute şi piratate în valoare de 35.000 de lei.
„În urma acţiunilor desfăşurate în municipiile Drobeta Turnu Severin şi Orşova, în localităţile Sviniţa şi Gârla Mare, pe linia combaterii traficului de mărfuri contrafăcute şi piratate, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au depistat 12 persoane care au încălcat legislaţia referitoare la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, confiscând de la acestea 287 de perechi de pantofi sport. Din primele verificări, mărfurile inscripţionate cu numele unor firme cunoscute erau susceptibile de a fi contrafăcute“, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt în cadrul IJPF Mehedinţi.  
Numai la sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere au descoperit asupra lui  Năsturică M., Felicia C. şi Dumitru N. 109 litri de alcool de provenienţă sârbească, 680 de bucăţi de instrumente medicale stomatologice şi 74 de perechi de încălţăminte susceptibilă de a fi contrafăcută, în valoare totală de peste 8.000 de lei. Toate mărfurile confiscate au fost indisponibilizate de poliţiştii de frontieră  severineni, cele contrafăcute urmând să fie supuse expertizării de către lucrători din Asociaţia Internaţională Anti-Contrafacere REACT.
„Acţiunile desfăşurate de poliţiştii de frontieră s-au desfăşurat  în toată zona de competenţă a Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, zonă cuprinsă între localităţile Sviniţa şi Salcia. În toate cele doisprezece cazuri s-au întocmit lucrări penale în care, împotriva persoanelor implicate, se fac cercetări pentru punerea în circulaţie, fără drept, a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărfii respective“, a mai spus purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.
Dacă vor fi găsite vinovate, cele 12 persoane riscă pedepse cu închisoarea cuprinse între trei luni şi trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS