13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Teatrul Național deschide stagiunea 2013-2014 cu un spectacol de excepţie

Craiova: Teatrul Național deschide stagiunea 2013-2014 cu un spectacol de excepţie

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova deschide stagiunea 2013-2014, vineri, 27 septembrie, ora 18,00 cu un spectacol de excepție: „Familia Tót”, de Örkény István, în regia dlui Bocsárdi László. Următorul spectacol va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, de la aceeași oră.

De numele lui Bocsárdi László se leagă cel mai recent succes al Naționalului craiovean. În anul 2012, a pus în scenă spectacolul „Caligula”, de Albert Camus, cu o distribuție remarcabilă. Spectacolul, aclamat de public și de critica de specialitate, a fost distins cu Premiul UNITER la categoria cel mai bun regizor, iar interpretul rolului principal, Sorin Leoveanu, a primit Premiul pentru cel mai bun actor. Însă Bocsárdi László are o colaborare de durată cu instituția craioveană: primul său spectacol montat aici a fost „Năzdrăvanul Occidentului”, de J.M. Synge, în stagiunea 2000-2001, iar cel de-al doilea, „Avarul”, de Moliére, a avut premiera în stagiunea 2004-2005.
 
Din distribuție fac parte actori valoroși ai Naționalului craiovean: Sorin Leoveanu, Valer Dellakeza, Mirela Cioabă, Nicolae Poghirc, Valentin Mihali, Iulia Colan, Gabriela Baciu, Eugen Titu, Cătălin Băicuș, precum și copilul Flavius Glăvan. Traducerea și asistența de regie: Crista Bilciu. Scenografia este semnată de Bartha Jószef, costumele Bajkó Blanka-Aliz, montaj-foto, Csiki Csaba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS