16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJandarmii doljeni, formaţi în domeniul prevenirii consumului de droguri

Jandarmii doljeni, formaţi în domeniul prevenirii consumului de droguri

Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR), a iniţiat un proces amplu de formare iniţială în domeniul prevenirii consumului de droguri destinată personalului IGJR, ofiţerilor din cadrul structurilor de prevenire şi combatere a faptelor antisociale şi lucrătorilor jandarmi implicaţi în activitatea de combatere a infracţionalităţii stradale. În judeţul Dolj, sesiunea de formare va debuta în data de 17 septembrie 2013, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj, şi va însuma 32 de ore (patru zile), tema fiind formare de bază în domeniul prevenirii consumului de droguri. Vor participa la formare 25 de specialişti ai IJJ Dolj.

Astfel de sesiuni se vor derula atât în Bucureşti, cât şi celelalte judeţe ale ţării, estimându-se ca până la finalul anului 2013 să fie formaţi aproximativ 1.000 de specialişti ai IGJR, la nivel naţional.

Formarea se va realiza de către Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul Naţional de Formare şi Documentare în Domeniul Drogurilor şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Craiova, aceasta fiind stipulată într-un protocol de colaborare încheiat recent între cele două instituţii. Sesiunea va fi susţinută de specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog/CRPECA Craiova care deţin şi calitatea de formatori autorizaţi CNFPA, actuala Autoritate Naţională pentru Calificări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS