16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBeznă în satul Ocolna

Beznă în satul Ocolna

http://www.youtube.com/watch?v=T0d4NEfc-b0

Sătenii din Ocolna, comuna doljeană Amărăştii de Jos, au rămas fără curent electric. Primarul comunei susţine că s-a luat această măsură pentru modernizarea reţelei de energie electrică, în timp ce localnicii aruncă vina pe cei care fură curent şi nu îşi achită facturile la timp.

Sătenii din Ocolna, judeţul Dolj, încearcă să-şi facă singuri dreptate. Toţi caută o explicaţie în ceea ce priveşte debranşarea întregului sat de la energia electrică. Spiritele s-au încins atunci când angajaţii CEZ au început operaţiunea de debranşare. Mai mulţi angajaţi s-au urcat să dea jos transformatorul şi în numai câteva minute tot satul a rămas fără curent electric. Scandalul era în toi, însă nimic nu-i putea îndupleca pe reprezentanţii CEZ. „Avem şi noi frigidere, copii mici de crescut şi ăştia acum ne taie curentul. Ce o să facem noi, atâtea suflete, fără curent? Suntem peste 1.000 de oameni în sat şi ne bagă în aceeaşi oală pe toţi. Sunt multe familii care sunt legate la curent şi au contoare, oamenii ăştia sunt cu plăţile la zi“, a declarat Viorel Sandu, revoltat de situaţia creată. Una dintre cauzele pentru care satul a fost deconectat de la reţeaua de energie electrică o constituie furtul de curent care s-a înteţit în zonă în ultima perioadă.
„Eu am venit din Italia acum câteva zile şi aflu peste noapte că o să rămân fără curent. Ce o să se aleagă de satul ăsta? Ăştia de aici nu sunt tot oameni? Susţin că ne taie curentul, că furăm energie electrică. Să spună, domn’e, ăla care fură şi să îi taie doar lui! Dar nu, în România aşa stă treaba, suferim toţi pentru prostia unora“, a declarat răspicat Lucian Păduraru.
Localnicii se uitau neputincioşi cum transformatorul la care satul era conectat era coborât cu ajutorul unei maşinării şi urcat în unul dintre camioanele parcate chiar în dreptul stâlpului de energie electrică. Oamenii au spus că au fost anunţaţi că vor rămâne fără curent, iar singura explicaţie pe care au primit-o în acest sens a fost că se va lucra la modernizarea reţelei de energie electrică şi lucrurile vor reveni la normal într-un interval scurt. Însă, oamenii din Ocolna nu cred ceea ce li s-a spus şi se aşteaptă să rămână mult timp fără o sursă de curent. „Ne păcălesc ăştia cum vor. Ne mint că o să ne fie mai bine şi ei, uite, ne lasă fără curent. Nu cred în nici o modernizare. Fac asta pentru că nu plătim facturile şi s-a depistat că unii fură curent. Sunt sigur că o să ne lase aşa ca-n epoca de piatră“, a declarat Gheorghe Stan.

Alt transformator mai mare

Edilul comunei Amărăştii de Jos a susţinut că este vorba doar de modernizarea reţelei de energie electrică şi că oamenii nu au nici un motiv să se îngrijoreze. Această hotărâre s-a luat pentru siguranţa oamenilor din Ocolna şi pentru că vechiul transformator nu mai făcea faţă numărului mare de locuitori. „E o singură reţea, care se bifurcă, şi satul s-a extins, astfel că ea nu mai corespunde. Pe motiv că reţeaua este un pericol de electrocutare pentru cetăţeni s-a luat această hotărâre. Cetăţenii au fost informaţi că o să fie debranşaţi de la curent şi au fost de acord. Din promisiunile pe care le-am primit, oamenii vor rămâne fără curent maximum trei zile. O să fie pus alt transformator cu o putere mai mare, de 2,20 kv, aşa cum este normal“, a declarat primarul Ion Dinu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS