16.2 C
Craiova
joi, 9 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local De 18 ani, inima Radio Horion bate alături de tine pe unde (103,6 FM) şi pe oriunde!

De 18 ani, inima Radio Horion bate alături de tine pe unde (103,6 FM) şi pe oriunde!

Radio Horion este primul post particular de radio apărut în Craiova în baza Legii Audiovizualului şi a licenţei de emisie cu numărul R 111 din 1 martie 1995.
Vocile redactorilor postului de radio Horion s-au făcut auzite pentru prima dată în eterul craiovean pe 5 septembrie 1995, pe frecvenţa 103,6 MHz. De atunci, Radio Horion emite nonstop. Radio Horion a fost conceput ca un post axat pe informaţii, muzică, animaţie şi emisiuni tematice care să fie accesibile şi pe gustul unui număr cât mai mare de ascultători de toate vârstele şi profesiile.
Încă de la debut, Radio Horion a colaborat cu prestigiosul post de radio BBC, secţia română, colaborare care s-a materializat în pregătirea unor redactori la Şcoala de Jurnalistică BBC şi retransmiterea programelor.
Printre reuşitele postului amintim:
Organizarea Galelor Horion integrate ciclului de manifestări cultural-artistice „Zilele Craiovei“ în anii 1997 – 2001;
Asigurarea unor transmisii directe de la cele mai importante evenimente politice, sociale şi culturale ce au loc în ţară sau în străinătate. Radio HORION a avut în 1997 un corespondent ce a asigurat relatarea evenimentelor din spaţiul Schengen, un corespondent special la summit-ul NATO din iulie 1997 de la Madrid, precum şi un alt corespondent pentru aceeaşi perioadă la Washington.
Transmisii live – via satelit – ale celor mai importante concerte din Europa, organizarea periodică de spectacole şi discoteci, implicarea în calitate de partener media în acţiuni cu scop caritabil (campanii antidrog, antişpagă şi anti-SIDA), organizarea de concerte live cu cele mai bune formaţii româneşti.
Postul de radio Horion este singurul post privat de radio din Oltenia care are în programul său mai multe zile dedicate culturii, pline de folclor, şi zile în care sunt mediatizate evenimentele culturale locale şi naţionale. Această iniţiativă a adus postului nostru de radio aprecieri din partea ascultătorilor şi distincţii oferite de instituţiile de cultură. De asemenea, postul de Radio Horion s-a implicat în calitate de partener media şi organizator în realizarea Festivalurilor „Maria Tănase“ şi „Ioana Radu“.
Pentru merite deosebite, Radio Horion a primit în 1997 o nominalizare pentru un premiu PRODFEST. În anul 2000, Radio Horion a obţinut la Paris premiul „Arch of Europe“ pentru calitatea programelor difuzate.
Conform sondajelor de opinie realizate de-a lungul timpului de către instituţii specializate, Radio Horion s-a aflat mereu în topul preferinţelor ascultătorilor craioveni.    
Joi, 5 septembrie 2013, Radio Horion împlineşte 18 ani de existenţă. Cu această ocazie, vă mulţumim că aţi rămas aproape şi vă invităm să petreceţi alături de noi o zi plină de animaţie, muzică bună şi multe concursuri cu premii oferite de ORANGE România, Oriflame şi alţi parteneri.
Pentru a sărbători cum se cuvine majoratul, în cabina de emisie vor fi prezenţi tot timpul DJ, realizatori de emisiuni şi redactori din echipa actuală şi a celor care au fost alături de ascultătorii Radio Horion de-a lungul timpului.
De asemenea, începând cu ora 18.00, iubitorii de folclor sunt aşteptaţi la spectacolul aniversar ce va avea loc la Teatrul Liric „Elena Teodorini“. Spectacolul va fi susţinut de artişti consacraţi ai Olteniei, acompaniaţi de Ansamblul Folcloric „Maria Tănase”, dirijor maestrul Nicu Creţu.
Laurenţiu Horăscu
Director Radio Horion

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Directorul adjunct al Penitenciarului Jilava a fost demis

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) anunţă încetarea...

ȘTIRI GdS

Horoscop

BerbecAlegerile făcute astăzi s-ar putea să aibă un impact emoțional puternic pentru tine. Chiar dacă va fi vorba de mici schimbări, pentru...

Bancul zilei

Un bărbat abordează o femeie foarte frumoasă într-un hipermarket: Nu vă supăraţi, mi-am pierdut soţia prin magazin. V-ar deranja...

Intervenții majore în infrastructura rutieră. Străzi și parcări, modernizate...

Craiovenii au beneficiat, în ultimii ani, de intervenții majore în domeniul infrastructurii rutiere. Printr-un acord-cadru de modernizare străzi, nu mai puțin de...

Higitop.ro, magazin de cosmetice şi detergenţi cu livrare a...

Activitate în comerț încă din 1994 și o mulţime de clienţi fideli ce revin în magazinul fizic din Craiova i-au convins să...

FCSB s-a calificat în finala Cupei înainte de meciul...

FCSB s-a calificat fără emoții în finala Cupei României după o dublă mai mult decât accesibilă cu Dinamo. După victoria cu ...

Un angajat al Penitenciarului Brăila, confirmat pozitiv la testul...

Un angajat al Penitenciarului Brăila a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, anunţă miercuri Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).