Acasă Local Ministrul justiţiei a trimis corpul de control la Jilava, după difuzarea ...

Ministrul justiţiei a trimis corpul de control la Jilava, după difuzarea unor imagini cu Gigi Becali

-

Ministrul  justiţiei, Robert Cazanciuc, a dispus efectuarea de către Corpul de Control al Ministrului a unei verificări la Penitenciarul Jilava, după difuzarea în presă a unor imagini cu Gigi Becali filmate în interiorul închisorii.
O echipă de inspectori din cadrul Corpului de Control al Ministrului s-a deplasat la Penitenciarul Jilava, vineri, în baza ordinului de control, informează un comunicat al Ministerului Justiţiei.
Concluziile şi eventualele măsuri care vor fi dispuse vor fi aduse la cunoştinţa opiniei publice după finalizarea raportului de control, mai spune sursa citată.
În acelaşi timp, Ministerul Justiţiei precizează că orice decizie legată de executarea pedepsei de către o persoană condamnată la pedeapsa închisorii ţine de atribuţiile Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, ale judecătorilor delegaţi cu executarea pedepselor şi instanţelor de judecată.
Gigi Becali a fost sancţionat disciplinar de conducerea Penitenciarului Bucureşti Jilava pentru că a folosit cartela unui deţinut pentru a telefona în afara închisorii, au declarat vineri, pentru Mediafax, surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Conducerea Penitenciarului Jilava i-a suspendat lui Gigi Becali dreptul de a participa la activităţi sportive şi culturale pe o perioadă de 30 de zile.
Sursele citate au precizat că au fost sancţionaţi de conducerea Penitenciarului Jilava şi doi deţinuţi care l-au filmat pe Gigi Becali în penitenciar.
Avocatul lui Gigi Becali a declarat vineri că finanţatorul FC Steaua ar putea fi mutat la Penitenciarul Poarta Albă, pe motiv că relaţiile acestuia cu conducerea Penitenciarului Jilava „sunt destul de deteriorate“, dovadă fiind sancţiunea primită, pe care a contestat-o.
Avocatul Bogdan Vlad l-a vizitat, vineri, pe Gigi Becali, la ieşirea din Penitenciarul Jilava acesta spunând că finanţatorul FC Steaua ar putea fi mutat la închisoarea Poarta Albă.
Bogdan Vlad a adăugat că nu are confirmări clare sau alte detalii referitoare la această situaţie, arătând că relaţiile lui Becali cu conducerea Penitenciarului Jilava ar fi deteriorate. El a precizat că o dovadă a unei posibile tensiuni între Becali şi conducerea penitenciarului ar fi sancţiunea primită de acesta, de a nu mai participa la activităţi sportive şi culturale, pentru că a folosit cartela unui deţinut pentru a telefona în afara închisorii.
„Aşa a rămas la judecătorul delegat. Doar o lună amânare să iasă la muncă. Treaba asta pentru care a fost sancţionat nu este nici în regulament trecută ca abatere. A folosit o cartelă a altui deţinut, pe un număr aprobat de penitenciar, evident cu acordul deţinutului respectiv şi pentru un scop privind rezolvarea unor probleme legat de acte de caritate. I s-a spus iniţial că nu este nici un fel de problemă din partea conducerii, după care a fost sancţionat“, a mai declarat Bogdan Vlad.
Avocatul a adăugat că a contestat sancţiunea primită de Becali, fără a face alte referiri.
Vlad a precizat că, până în prezent, oficialii penitenciarului nu i-ar fi stabilit lui Becali un loc de muncă, respectiv un angajator agreat de către închisoare.
Laura Mitran –
Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

Reacţia unui român prins de poliţia spaniolă pe stradă, fără motiv

Un bărbat român a fost prins pe strada Juan XXIII, din orașul spaniol Aviles și a fost luat la întrebări de către oamenii legii. În momentul în care polițiștii i-au cerut să justifice de ce se află acolo, românul a reacționat violent, potrivit articolului El Comercio.

Coronavirus România: Numărul cazurilor a ajuns la 5.467

Autoritățile au raportat vineri 265 cazuri noi de coronavirus în România, totalul infecțiilor ajungând la 5.467. Bilanțul infectărilor cu coronavirus de joi...

Controale și amenzi la depozitele de lemn

Polițiștii din Gorj au desfășurat joi controale la depozitele de lemn. Astfel, poliţişti din Tismana împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea, au...

Tratamentul minune folosit împotriva coronavirusului

Profesorul Didier Raoult i-a dezvăluit, în premieră, preşedintelui Emmanuel Macron rezultatele celui mai amplu studiu pentru tratamentul Covid-19 de până acum. Potrivit publicaţiei franceze Les Echos, Emmanuel Macron a decis să meargă el însuși la Marsilia, unde a stat trei ore de vorbă cu profesorul, după ce a fost dezamăgit de perspectivele concrete de tratament disponibile rapid contra virusului.