Acasă Local Minerii de la Husnicioara vor fi trimişi acasă

Minerii de la Husnicioara vor fi trimişi acasă

-

Cei 750 de mineri de la Mina Husnicioara din judeţul Mehedinţi intră în şomaj din data de 1 septembrie, pe perioadă nedeterminată, după ce Complexul Energetic Oltenia a oprit furnizarea de cărbune către Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin, din cauza datoriilor acumulate de companie.
CE Oltenia a oprit livrarea de cărbune către RAAN, iar în condiţiile în care nu va fi achitată o parte din datorii este luată în calcul trimiterea minerilor în concediu fără plată, întrucât Mina Husnicioara livrează cărbune doar către regie, neavând alte contracte.
În comisia paritară, administraţia şi sindicatele au stabilit că până pe 15 septembrie minerii vor fi în şomaj tehnic. A urmat însă o şedinţă de directorat, în care administraţia a decis că doar primele patru zile vor fi de şomaj tehnic. „Avem noi o idee pentru celelalte zile, dar nu o pot dezvălui acum. O vom prezenta sindicatelor în aceste zile“, a spus Aurel Medinţu, director Divizia Energie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Oltenii nu se mai aruncă să contracteze credite bancare haotic

În Oltenia, situaţia pe judeţe diferă, în ceea ce priveşte creditele contractate pe final de 2019. În unele judeţe au fost contractate sume mai mari sub forma împrumuturilor. În altele, a scăzut semnificativ valoarea totală a împrumuturilor. Un specialist spune că populaţia şi firmele nu se mai hazardează să împrumute oricum şi oricând credite de la bănci.