5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDăm şi noi câteva sancţiuni?

Dăm şi noi câteva sancţiuni?

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj a emis un comunicat de presă prin care aduce lămuriri în privinţa diagnosticului Ţuculinei, care avea „tulburări nervoase de tip epileptiform“. În ciuda celor spuse de primarul Lia Olguţa Vasilescu, rezultatele analizelor au fost emise la o zi după prezentarea cadavrului Ţuculinei la laborator.

DSVSA Dolj doreşte să aducă lămuriri asupra termenilor medicali folosiţi în cazul puiului de leu de la Grădina Zoologică din Craiova. Ţuculina nu suferea de epilepsie, ci prezenta „tulburări nervoase de tip epileptiform“. „În data de 5.08.2013, dr. Velescu Ionuţ, medic veterinar de liberă practică, a prezentat pentru analize de laborator (LSVSA Dolj) un cadavru «pui de leu», în vârstă de şase luni, de la Grădina Zoologică Craiova. În nota de însoţire, medicul veterinar precizează tratamentul efectuat şi faptul că animalul prezintă «tulburări nervoase de tip epileptiform»“, se arată în comunicatul DSVSA Dolj.

RAADPFL-ul are analizele încă de la început

Ciudat este că rezultatele analizelor au fost gata chiar la o zi după aducerea cadavrului pentru analize, în pofida declaraţiilor primarului Lia Olguţa Vasilescu din cadrul conferinţei de presă de marţi. „Aşteptam să vă dăm această veste proastă în urma rezultatelor pe care urma să le primim, nu ne-am închipuit nici noi că vin atât de târziu aceste rezultate […] Dacă în urma rezultatelor pe care le vom primi de la DSVSA ajungem la concluzia că a fost vina cuiva, aşa cum s-a întâmplat şi data trecută, vom lua măsuri“, spunea primarul marţi.
Conform aceluiaşi comunicat emis de DSVSA Dolj, „laboratorul sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor Dolj a emis pe 6 august 2013 buletinul de analiză nr. 11566, cu următorul rezultat: «cadavru pui de leu, stare de întreţinere bună, plăgi erozive pe faţa laterală a membrelor, congestie pulmonară generalizată, miocardoză, congestie cerebrală, infiltraţii hemoragice la nivel meningial»“. Aşadar, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova are rezultatele încă de acum trei săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS