27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjS-au călcat în picioare pentru uleiul de la UE

S-au călcat în picioare pentru uleiul de la UE

Sute de persoane au venit cu noaptea în cap la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, pentru a-şi ridica uleiul acordat gratuit de Uniunea Europeană. Pentru a fi siguri că îşi primesc cei cinci litri de ulei, beneficiarii au ales să vină la sediul cantinei de ajutor social imediat ce a trecut miezul nopţii. În ciuda faptului că instituţia a anunţat din timp categoriile care trebuie să beneficieze de alimentul respectiv, precum şi zilele în care să se prezinte să ridice uleiul, nu toţi au ţinut cont de recomandările primite. Deşi nu aveau dreptul să ridice ieri uleiul, zeci de persoane au stat totuşi la coadă, în speranţa că nu vor pleca acasă cu mâna goală. Oamenii au vociferat şi au fost nemulţumiţi că forţele de ordine au fost chemate să menţină liniştea şi ordinea publică.

Au primit bonuri de ordine

Peste şase mii de persoane din Târgu Jiu trebuie să primească raţia de ulei, dar Primăria Târgu Jiu a ales metoda bonurilor de ordine pentru a evita aglomeraţia. „Am primit listele de beneficiari, numărul lor este de 6.486, categoriile beneficiare au rămas aceleaşi. Am început distribuţia de ieri, nu avem la acest moment în stoc decât uleiul, dar avem cantitatea pentru toate persoanele beneficiare, adică 32 de tone. Există ulei pentru absolut toată lumea. Spun acest lucru ca să evităm aglomeraţia din primele zile. Noi o să ne organizăm ca de fiecare dată cu bonuri de ordine în fiecare zi. Vor primi doar cei care sunt pe aceste liste, de acum“, a declarat Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu. În total, pentru judeţul Gorj a fost alocată cantitatea de 233.671 de litri de ulei, cu o valoare totală netă de 1.290.562 de lei, plus 309.735 de lei TVA. De asemenea, în judeţul Gorj sunt 40.696 de persoane eligibile pentru anul 2013, în cadrul planului anual PEAD. Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Târgu Jiu fac apel către beneficiari să se prezinte la sediul instituţiei conform calendarului stabilit.

Coadă şi la biletele de tratament

Zeci de pensionari au stat ieri la coadă la sediul Casei de Pensii Gorj pentru a-şi ridica biletele de tratament care le-au fost repartizate în staţiunile balneo-climaterice din ţară. Oamenii au stat la coadă chiar şi patru-cinci ore pentru a intra în posesia biletului. Motivul înghesuielii de la ghişee l-a reprezentat faptul că ieri a fost ultima zi în care s-au mai eliberat biletele respective.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS