6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTâlharii din Rovine, identificaţi

Tâlharii din Rovine, identificaţi

Politiştii din cadrul IPJ Dolj au reuşit, vineri, să identifice trei tineri de etnie romă ca fiind autorii tentativei de tâlharie din data de 1 august din cartierul craiovean  Rovine.
Reamintim că, în dimineaţa zilei de 1 august, la ora 7.20, trei tineri au încercat să tâlhărească o femeie care locuieşte într-un apartament al blocului 21-23 de pe strada Maramureş din cartierul Rovine. Cei trei au sunat la uşa familiei Gângioveanu, iar cea care le-a deschis a fost Marieta Gângioveanu, de 68 de ani. În momentul în care femeia a deschis uşa, unul dintre bărbaţi i-a pulverizat în faţă spray lacrimogen, după care altul a lovit-o în cap cu un corp dur. Norocul femeii şi ghinionul tâlharilor a fost că în apartamentul vecin locuieşte un poliţist, agentul principal Ionuţ Preda, care se pregătea să plece la serviciu şi care a auzit ţipetele Marietei Gângioveanu şi a intervenit.
„Am auzit pe vecina mea, care ţipa. Am văzut cum ieşeau din apartamentul ei trei bărbaţi şi mi-am dat seama că e vorba de o infracţiune. Am intervenit pentru reţinerea celor trei. A fost o altercaţie acolo, la etajul doi, dar, din păcate, din cauza faptului că unul dintre ei mi-a pulverizat sprayul în faţă, au reuşit să fugă. Am alergat după ei, am văzut cum s-au urcat într-o maşină de culoare închisă“, a precizat agentul Preda pentru GdS. Deşi poliţistul a tras câteva focuri de armă asupra autoturismului în care se urcaseră tâlharii, aceştia au reuşit să fugă.
Imediat după tentativa de tâlhărie, poliţiştii au început căutarea fugarilor, care au fost identificaţi vineri de ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale. Oamenii legii au stabilit că autorii tentativei de tâlhărie sunt trei tineri de etnie romă din Craiova: Vicenţiu Poenaru, de 20 de ani, Damian Poenaru, de 18 ani, şi Florin P., de 15 ani. Pentru că deocamdată suspecţii nu au fost prinşi, în cursul zilei de vineri, Judecătoria Craiova a emis pe numele primilor doi mandate de arestare preventivă în lipsă pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de tâlhărie şi violare de domiciliu şi a respins propunerea de arestare a minorului de 15 ani. Reprezentanţii IPJ Dolj au mai precizat că, în prezent, cei trei suspecţi sunt căutaţi şi s-a solicitat punerea lor în urmărire la nivel naţional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS