9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞofer agresiv, la recurs

Şofer agresiv, la recurs

http://www.youtube.com/watch?v=AxwM9Ry_1zE

Procesul craioveanului de 19 ani, condamnat la patru ani de puşcărie după ce a lovit intenţionat cu maşina o tânără care l-ar fi jignit, s-a mutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care va judeca recursul inculpatului.

Procurorii doljeni au consemnat, în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a lui Florin Valeriu Cioacă,  faptul că, pe 8 ianuarie, tânărul a plecat la plimbare împreună cu doi amici cu Mercedesul primit cadou de ziua sa, de la părinţi. Pe drum, tânărul s-a oprit în staţia peco MOL de la intersecţia străzilor Brestei cu Maria Tănase, unde a alimentat. La plecare, în timp ce ieşea din staţie către strada Maria Tănase, prin faţa Mercedesului lui Cioacă a trecut o fată de 20 de ani, care vorbea la telefon. Tânărul a coborât geamul portierei şi a întrebat-o „Ce faci, dragă?“, „partea vătămată nefăcând nici un gest, deşi inculpatul, în depoziţia sa, a susţinut că aceasta i-a adresat injurii“, au precizat procurorii doljeni. Imediat după aceea, fără a avea un motiv întemeiat, Cioacă a întors autoturismul şi s-a îndreptat spre tânără, care a fost lovită cu partea stânga faţă a Mercedesului şi a căzut la pământ.
Ulterior, tânăra a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde medicii au stabilit că a fost rănită la coapsa dreaptă şi gamba piciorului drept. După ce a lovit-o pe tânără, inculpatul a întors autoturismul şi a plecat către cartierul Brestei, maşina sa fiind găsită de poliţişti după câteva ore, abandonată pe strada Nectarului. După alte câteva ore, tânărul s-a prezentat la sediul Biroului Rutier Craiova şi a susţinut în faţa poliţiştilor că nu a vrut să o rănească pe tânără, ci numai să o… sperie. Pe data de 16 ianuarie, după încheierea cercetărilor, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Cioacă pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri, reţinând că „deşi victima nu a suferit leziuni care să-i pună în primejdie viaţa, fapta întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor, întrucât din cercetările efectuate în cauză rezultă clar că inculpatul a acţionat cu intenţia directă de a ucide victima, îndreptându-se cu autoturismul spre ea“. După trei luni de judecată, pe 10 aprilie, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe inculpat la patru ani de puşcărie şi i-a interzis dreptul de a conduce un autovehicul timp de doi ani după ieşirea din penitenciar.
Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de Cioacă, iar pe 10 iulie, Curtea de Apel Craiova a decis să menţină pedeapsa dată de magistraţii Tribunalului Dolj.
De data aceasta, sentinţa a fost atacată cu recurs de inculpat, dosarul fiind înregistrat pe rolul Înaltei Curţi pe 12 august, iar primul termen de judecată al recursului a fost fixat pe 28 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS