30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalTârg de locuri de muncă pentru tinerii din PMT Craiova

Târg de locuri de muncă pentru tinerii din PMT Craiova

Luni, 26 august, începând cu ora 10.00, la Penitenciarul de Minori şi Tineri din Craiova va fi organizată o bursă a locurilor de muncă pentru persoanele private de libertate. Activitatea se derulează în cadrul proiectului Consolidarea capacităţii funcţionale din domeniul serviciilor sociale integrate oferite dependenţilor şi foştilor dependenţi de droguri pentru integrare pe piaţa muncii prin acţiuni de dezvoltare a instrumentelor şi metodelor de lucru inovatoare şi realizarea de programe de formare implementat de Universitatea din Bucureşti şi SIVECO România în parteneriat cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor. La eveniment şi-au anunţat participarea partenerii din cadrul proiectului şi reprezentanţi ai unor organizaţii colaboratoare cu aceştia.

În perioada de implementare a proiectului, la Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova au fost organizate o serie de activităţi în beneficiul minorilor şi tinerilor custodiaţi în urma cărora 27 de deţinuţi au fost calificaţi în meseria de tâmplar-dulgher-parchetar, iar 200 de deţinuţi au beneficiat de consiliere vocaţională.
O altă componentă a proiectului a vizat iniţierea minorilor şi tinerilor în ocupaţia de operator introducere date. Astfel, 89 de deţinuţi au absolvit cursurile programului BASIC IT SKILLS.
În P.M.T. Craiova activităţile proiectului s-au derulat în cursul anilor 2012 şi 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS