10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Poliția a dat amenzi de peste 75.000 de lei și a reținut 28 de permise în mini-vacanța de Sfânta Maria

Dolj: Poliția a dat amenzi de peste 75.000 de lei și a reținut 28 de permise în mini-vacanța de Sfânta Maria

În perioada 15-18 august, peste 200 de poliţişti de la Serviciul Rutier Dolj, Biroul Rutier Craiova şi de la Formaţiunile din judeţ au acţionat în Dolj, în zonele cu risc accidentogen ridicat, în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie și pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la importanța respectării normelor de circulație. Acțiunile oamenilor legii au vizat, în principal, combaterea excesului de viteză și a conducerii autovehiculelor pe drumurile publice sub influența băuturilor acoolice.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj, activitățile desfășurate au avut ca rezultat costatarea a 18 fapte de natură penală și aplicarea a 687 de sancțiuni contravenționale pentru abateri de la regimul circulației, în sumă de peste 75.000 de lei.

„Din totalul de sancțiuni contravenționale, 311 au fost aplicate conducătorilor care nu au respectat regimul legal de viteză și șapte celor care au condus autovehiculele sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, în 28 de situaţii, pe lângă aplicarea sancţiunii contravenţionale, polițiștii au luat măsura reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, şi au retras 12 certificate de înmatriculare”, au mai anunțat reprezentanții IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS