14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMitropolitul Olteniei, la hramul Mănăstirii Tismana

Mitropolitul Olteniei, la hramul Mănăstirii Tismana

Câteva sute de credincioşi din toată regiunea Olteniei au ajuns în ultimele două zile la Mănăstirea Tismana,  pentru a sărbători praznicul acestui sfânt locaş monahal, Adormirea Maicii Domnului.

La eveniment a participat şi Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, care, înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba Sfintei Liturghii. Manifestările liturgice au debutat încă de miercuri seara, odată cu slujba de Priveghere, răspunsurile la strană fiind date de Grupul psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, al Catedralei Mitropolitane „Sfântul Dumitru” din Craiova.

Credincioşii au stat la slujba religioasă până târziu în noapte, participând astfel la cântarea Prohodului Maicii Domnului. Ieri, încă de la primele ore ale zile, deşi vremea a fost ploioasă, oamenii au ajuns în număr mare la mănăstire pentru a se ruga şi a aprinde o lumânare. La final, credincioşii au fost binecuvântaţi de ÎPS Irineu, după care au participat la tradiţionala agapă frăţească. De asemenea, aceştia au primit pachete cu alimente pregătite de către maicile de la mănăstire special pentru această sfântă zi de sărbătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS